Tulpenvelden in Flevoland

Denk je aan tulpen dan denk je aan Flevoland want het is één van de grootste tulpengebieden van Nederland. Tijdens het voorjaar is Flevoland een pracht voor het oog want de tulpenvelden van Lelystad, Dronten, Zeewolde en Noordoostpolder kleuren dan zowaar kakelbont !

Met auto, fiets of te voet

De bloemenvelden bewonderen kan je op verschillende manieren, langs vier bewegwijzerde autoroutes, vier fietsroutes en twee wandelroutes. Het thema van deze routes is de Gouden Eeuw en dat is niet toevallig want tijdens deze periode waarin handel, wetenschap en kunst tot bloei kwamen speelde ook de tulp een grote rol. De toen nog onbekende bloem werd ingevoerd vanuit Turkije. Rijdend, fietsend of wandelend kan je agrarische bedrijven bezoeken en ontdekken hoe belangrijk de tulpenteelt is en hoe alles in zijn werk gaat.

De beste periode om de routes te rijden in Lelystad, Dronten en Zeewolde is van 13 april tot 5 mei. In de Noordoostpolder zijn de tulpenvelden op hun mooist van 19 april tot 5 mei. Het is er overigens minder druk dan in Keukenhof.

Helikoptervlucht

In Flevoland staat zowat alles in het teken van de tulpen en je kan er gemakkelijk een tulpen-reisprogramma samenstellen. Dan ga je zeker naar de Tulpenpluktuin. Die is maar eventjes 5000 m2 groot en je mag er zelf de tulpen plukken. Breng je picknick mee en neem voldoende tijd om voluit te genieten. Nog meer tulpengenot beleef je in de Tulpenshowtuin waar niet minder dan 460 tulpen bloeien. Kers op de taart van je bezoek aan Flevoland is een voor een vlucht met een helikopter. Het uitzicht op de prachtige bloemen- en kleurenrijkdom is adembenemend !

Paradijs voor watersporters

Wie van watersporten houdt, reist ook naar Flevoland want daar liggen het IJsselmeer, de vroegere Zuiderzee, het Markermeer en de Randmeren. Er zijn prachtige vaargebieden, met veel afwisseling, comfortabele aanlegplaatsen, sfeervolle jachthavens. En ook voor het beoefenen van allerlei watersporten is waterland-Flevoland een topbestemming.

Luieren op het strand

Op zoek naar strandpret ? Dan moet je in Flevoland zijn want er zijn zoveel heerlijke stranden die je zowat voor jou alleen hebt. Je staat dus nooit in de file om er te geraken en ook de kindvriendelijkheid is een troef. Het water is vaak ondiep, veilig voor de kinderen om pootje te baden, en er zijn gereserveerde zones voor de kleintjes. Flevoland-aan-het-water garandeert een vakantie zonder stress met lekker zwemmen, dobberen op het water en zonnebaden. Kortom, zorgeloos en puur genot.

Overnachten aan het water

Voor Flevoland neem je de tijd en dus ga je voor een rustige vakantie, bijvoorbeeld in een B&B, een luxe appartement, een bungalow in een vakantiepark of een camping. Veel logies liggen langs de waterkant en hebben panoramische uitzichten. Ben je op zoek naar een design hotel ? Ook die vind je in Flevoland en altijd op een mooie locatie.

Flevoland, zo dichtbij !

Dat je niet ver moet reizen om een heerlijke vakantie te beleven wordt met Flevoland nog maar eens aangetoond. Vanuit België rij je vlot en gemakkelijk naar Amsterdam en dan ben je al dichtbij de poort naar Flevoland. Voor een weekend, verlengd weekend of korte vakantie en zelfs voor langer verblijf reizen we graag naar onze noorderburen, vooral naar Flevoland waar in de lente de kakelbonte tulpen bloeien.