Tweede verblijf in eigen land

Dat de Belg als een blok valt voor de charme van eigen land wordt nogmaals bevestigd. Parador Vakantieparken, een van de grootste onafhankelijke vakantieparkgroepen in de Benelux, merkt een opvallende stijging van 25% in de reservaties voor komende zomer. Daarnaast schaft de Belg ook meer en meer een eigen stacaravan of chalet aan. De redenen daarvoor zijn de huidige energiecrisis, de stijgende prijzen van vliegtickets en het milde klimaat van tegenwoordig.  

Parador Vakantieparken beschikt over zeven verblijf- en vakantieparken in België en Nederland. Elk kennen ze hun eigen charme met telkens een verrassend aanbod aan recreatie. Zo is er in Nederland bijvoorbeeld Vakantiepark Duinzicht. Gelegen in Koudekerke, op een steenworp afstand van het uitgestrekte Zeeuwse zandstrand. In de Ardennen vind je dan weer Verblijfpark Ardinam, vlakbij Dinant, Couvin en Chimay. Ieder vakantiepark weet het hart van de Belg op z’n eigen manier te veroveren.  

25% meer boekingen dan in januari 2022 

Parador Vakantieparken vatte 2023 aan met een mooie vroegboekkorting van 15%. En dat laat zich meteen voelen in de boekingen. In vergelijking met januari 2022 werd er deze maand al 25% meer geboekt op de huuraccommodaties en kampeerplaatsen van Parador voor aanstaande zomervakantie. “Met de huidige energiecrisis en de prijzige vliegtuigtickets lijkt het toch dat de Belg op zoek is naar een vakantie dichtbij huis. We kennen in België ook een steeds milder wordend klimaat, dus het is niet onlogisch dat de Belg kiest voor een vakantie in eigen land”, vertelt Marie Fransen van Parador Vakantieparken.   

Ook stijgende interesse in verkoop stacaravans en chalets 

Er wordt niet alleen gehuurd voor komende zomer, er wordt ook gekocht. Zo merkt Parador ook een stijgende interesse in de verkoop van hun stacaravans en vakantiechalets. Deze stijging begon enkele jaren geleden, maar is blijven toenemen. Ten opzichte van 2021 kende Parador in 2022 een stijging van 31% wat betreft de verkoop van stacaravans en chalets. “De Belg ontdekte opnieuw de charme van ons land. Het besef kwam dat je niet altijd ver hoeft te reizen om te genieten van een vakantie en de huidige tijden versterken dat gevoel alsmaar meer”, vult Marie Fransen aan.  

Voordelen tweede verblijf   

Met een tweede verblijf op een van de vakantieparken van Parador kies je voor vakantie hoe vaak je wil en wanneer je wil. Bovendien heb je (vrijblijvend) de mogelijkheid om het tweede verblijf flexibel te verhuren op momenten dat je zelf niet kan gaan. “Zo heeft men het beste van twee werelden, én een mooi rendement op de aankoop én tussentijds lekker zelf genieten”, eindigt Marie Fransen.