Tweede thuis in Spanje

Belgen keerden in 2021 massaal terug naar het geliefde Spanje om er een tweede thuis te zoeken. Belgen waren in de eerste jaarhelft van 2021 opnieuw de eerste buitenlandse nationaliteit van kopers (niet-residenten) in de regio’s Comunidad Valenciana en Murcia.

Wij gingen te rade bij Hip Estates, dé vastgoedspecialist voor Spanje, en vroegen wat Belgen zoeken in Spanje en welke bij hen de drie bestverkopende projecten waren in 2021.

Zeer ruime luxe appartementen op Las Colinas

​Wie houdt van luxe, kent zeker het vijfsterren golfresort Las Colinas Golf & Country Club aan de Costa Blanca. De vrijstaande villa’s met moderne architectuur in een groene omgeving met tal van ontspanningsfaciliteiten, trendy restaurant en de beste golfbaan van Spanje zijn nog steeds erg gegeerd, maar dit jaar waren de exclusieve designappartementen met prachtig panoramisch uitzicht op de golf bijzonder in trek. Drie slaapkamers, twee badkamers, groot terras, tuin, zwembad: check! Voor deze luxe betaal je een prijs vanaf 620.000€.

Betaalbare golfappartementen met zeezicht in Pilar de la Horadada

Voor een uiterst zachte prijs dan weer kozen Belgen in 2021 graag een modern nieuwbouwappartement op de golfbaan in Pilar de la Horadada, eveneens aan de Costa Blanca. De ligging op het hoogste punt in het resort biedt een weids natuurlijk uitzicht als extra troef, met in de verte de Middellandse Zee en de Mar Menor. Een comfortabel penthouse appartement met twee slaapkamers en dakterras is hier al beschikbaar vanaf 189.900€, of met drie slaapkamers vanaf 264.900€. Een autostaanplaats is in de prijs inbegrepen, en toegang tot het gemeenschappelijk zwembad.

Villa’s op Santa Rosalía Lake and Life Resort

Dit pas gelanceerde en verrassende nieuwbouwproject verkocht dit jaar als zoete broodjes. Iedereen wordt onmiddellijk blij van het resort, dat Caraïbische vibes geeft dankzij immense tuinen, paradijselijke lagunes en eilanden met palmbomen. Santa Rosalía Lake and Life Resort maakt gebruik van duurzame technologie en nodigt uit om te sporten en te ontspannen. Centraal in Santa Rosalía Lake and Life Resort ligt het grootste kunstmatige meer van Europa, 16.000 m² groot. Het creatieve concept is ontworpen om mensen volop te laten genieten. Daarnaast zijn er de kwaliteit en het design van de luxewoningen die waarde op lange termijn waarborgen.

De villa’s Almendro liggen langs het meer van Santa Rosalía Lake and Life Resort en bieden prachtig uitzicht op de natuur van La Reserva en het meer. De villa’s worden gebouwd op een terrein van 238 tot 253 m². De inrichting heeft een strak design en de bewoners bedienen zich met de modernste snufjes. De villa’s beschikken over drie slaapkamers, drie badkamers en een eigen zwembad. Prijs vanaf 345.000€.