Uit de bol in de Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek is niet alleen een paradijs voor strandliefhebbers, ook nachtuilen, sportievelingen, shoppingqueens en avonturiers kunnen er hun hartje ophalen.

Uitbundig nachtleven

Het meest geanimeerde nachtleven is ongetwijfeld te vinden in Santo Domingo, de hoofdstad van de Dominicaanse Rubliek. De locals blijven er tot diep in de nacht lachen, babbelen en dansen op de talrijke terassen en in de bars en clubs. Tip: maak een avondwandeling op de Malecón, de promenade langs de zee. Geniet van een typisch Dominicaans gerecht en sluit de avond al dansend af in de indrukwekkende discotheek “Guácara Taina “, binnenin een grot.

Pik je liever een concertje mee? Dan zijn de jazz-avonden en de merengueconcerten misschien wel iets voor jou! In het koloniale stadsdeel weerklinken iedere donderdagavond Afrikaanse en Caribische melodieën zoals de plena, de rumba, de paniche en de samba, heerlijk vermengd met jazzy deuntjes. Ook Grupo Bonyé geeft in hetzelfde stadsdeel gratis concerten en optredens met merengue en jazz, in een familiale feeststemming. Elke zondag vind je hen bij de Ruiïnes van San Francisco. Voor meer info over evenementen: www.godominicanrepublic.com

Van duiken tot golfen

Ook voor sportievelingen valt er heel wat te beleven in de Dominicaanse Republiek. Duikers vinden er niet alleen riffen en zoetwatergrotten, maar ook scheepswrakken. Een aantal van die gezonken schepen, zoals El Limón, de Hickory en de Captain Alsina, liggen op de bodem van de kristalheldere oceaan en zijn een thuis voor vissen, zeesponzen, allerlei koralen en ander maritiem leven. Surfliefhebber? Dan kun je eindeloos genieten in Puerto Plata en Cabarete, het Mekka van de surfsport. In juli wordt hier het Cabarete Kite Festival gehouden, waarbij de beste internationale en nationale kiters het een hele week tegen elkaar opnemen in verschillende kitesurfwedstrijden. Voor meer info, surf naar www.godominicanrepublic.com/experiences

De Dominicaanse Republiek wordt niet voor niets dé golfbestemming van de Caraïben en Latijns-Amerika genoemd. Naast waterratten vinden ook golfliefhebbers er hun gading dankzij de tientallen golfparcours, die ontworpen zijn door de grootste landschapsarchitecten. Je kunt er golfen temidden van de weelderige natuur, langs de schitterende kustlijn en op diepgroene fairways. Het magazine Golfweek nam in 2010 maar liefst negen van deze parcours op in de Top 50 van de beste golfterreinen van de Caraïben en van Latijns-Amerika. En af en toe loop je er zelfs Bill Clinton of George H.W. Bush tegen het lijf.

Voormalige presidenten Bill Clinton en George H.W. Bush komen net als talrijke kampioenen en gepassioneerde golfspelers van over de hele wereld komen naar hier om hun favoriete sport te beoefenen. Ze kunnen kiezen uit de 28 parcours die ontworpen zijn door legendarische spelers en architecten zoals Pete Dye, P.B. Dye, Jack Nicklaus, Robert Trent Jones Sr., Gary Player, Tom Fazio, Nick Faldo, Nick Price en Greg Norman.