Unieke culinaire ervaring in Malta

Malta Tourism Authority, Heritage Malta en de drie restaurants met een Michelinster op Malta – Under Grain, Noni en De Mondion – lanceren samen het initiatief ‘Taste History Meets the Stars’. De Maltese Michelin chefs maken enkele speciale gerechten die een historische link hebben hun restaurant of de plek waar deze zich bevindt. Klanten kunnen deze ‘historisch geïnspireerde’ gerechten proeven samen met een uiteenzetting van het verhaal achter het specifieke gerecht. De recepten zullen elk seizoen veranderen.

De eerste drie ‘historisch geïnspireerde’ gerechten zijn:

Papiri van Gentile-selectie met knapperige kippenvleugels, Parmezaanse kaas, gist en rauwe koningsoesterzwammen in Under Grain in Valletta, een gerecht dat is gebaseerd op archieven die verwijzen naar het eten van pasta in de nabijgelegen dominicaner priorij

Duo van streekkonijn in De Mondion in Mdina, dat verband houdt met de jacht op hazen in de omliggende bossen in het tijdperk van de ridders

Malefanti Pasta, Octopus Tagine in restaurant Noni, dat gelinkt is aan de driehonderd jaar oude baktraditie van het laaggelegen gedeelte van Valletta waar dit restaurant gelegen is.

Minister van Toerisme Julia Farrugia Portelli: “Dit initiatief combineert de rijke keuken van Malta met zijn unieke geschiedenis. Applaus voor onze sterrenchefs en Malta Tourism Authority, omdat ze zowel toeristen als locals meenemen op een unieke culinaire ontdekkingsreis.”

Noel Zammit, ceo van Heritage Malta: “Deze samenwerking bevestigt de groeiende synergie tussen Malta Tourism Authority en Heritage Malta. Onze Maltese keuken kan bogen op een uitzonderlijke traditie waarbij smaken uit de hele wereld worden samengebracht. Dankzij onderzoek en innovatie brengen we nu onze unieke geschiedenis tot leven in Maltese gerechten met de hulp van de beste chefs op het eiland.”