Unieke waterparkervaring in Atlantis Aquaventure

Op zoek naar het ultieme waterpretpark ter wereld? Zoek niet verder want Atlantis Aquaventure in Dubai heeft alles wat je zoekt. Het park op de top van Palm Jumeirah werd niet voor niets bekroond met talrijke awards en met een Guinness World Records titel. Met maar liefst 50 waterglijbanen hebben ze het waterpark met de meeste glijbanen. Nog enkele cijfers om van te duizelen: 26 watersportervaringen, één kilometer privéstrand, 1000 ligstoelen en 26 eet- en drankgelegenheden.

Hotelgasten van Atlantis zijn er ongetwijfeld al geweest aangezien toegang tot Aquaventure Atlantis inbegrepen is tijdens hun verblijf. Ook bezoekers die een dagje waterpret gepland hebben zijn er meer dan welkom. Inclusief een paar watersokken want die heb je wel nodig gezien de lange wandelafstanden. Gelukkig is er ook een buggyservice binnen het gigantisch domein.

In Atlantis Aquaventure staan drie torens centraal aangevuld met river rides en familievriendelijke attracties. Eén advies: zorg dat je bij de opening aanwezig bent en ga onmiddellijk naar de gloednieuwe Trident Tower om de wachtrij te vermijden. Het is de grootste toren die alle records breekt. De ‘Odyssey of Terror’ is bijvoorbeeld de hoogste glijbaan ter wereld met een dubbele TornadoWAVE en de ‘Shockwave’ is met 449 meter de langste familie rafting watercoaster. In de Trident Tower ben je ongetwijfeld voor een hele tijd zoet want daarnaast zijn er nog tien glijbanen en attracties.

De Poseidon Tower is de volgende toren op het programma. Sensatiezoekers zullen ongetwijfeld kiezen voor ‘Poseidon’s Revenge’, een watercoaster waarbij je rechtstaat en de grond onder je voeten verdwijnt of ‘Aquaconda’, s’ werelds breedste glijbaan met opblaasbare banden voor zes personen. Tenslotte is er nog de Neptune Tower voor de haaienliefhebbers. In ‘The Leap of Faith’ krijg je een steile afdaling voorgeschoteld door een doorzichtige glijbaan in een aquarium vol haaien. Echt iets voor de durvers! Hou je het liever wat rustiger, maar wil je toch de roofvissen bewonderen? Kies dan voor ‘Shark Attack’, een soort lazy river door het aquarium.

Niet alleen liefhebbers van snelheid komen aan hun trekken in Atlantis Aquaventure. Door het waterpretpark lopen verschillende rivieren en kanalen. De meeste met stroomversnellingen, watervallen en golven. Ideaal om ontspannen te dobberen. Ook aan de allerkleinsten is gedacht met verschillende waterspeeltuinen en glijbanen op hun maat. Met meer dan 105 glijbanen, attracties en andere belevenissen mag het Midden-Oosten terecht fier zijn op dit uniek waterparadijs.