Vijf redenen om Puy du Fou te bezoeken

Het themapark Puy du Fou, meermaals verkozen als beste park ter wereld, is weer open. Wij geven je graag 5 goede redenen waarom je dit unieke park niet mag missen.

Vergeet de 21e eeuw en reis terug in de tijd in Puy du Fou. Duizelingwekkende spektakels, overweldigende decors en gedurfde speciale effecten laten de hele familie door de tijd reizen, van de klassieke oudheid tot begin 20e eeuw.

PARK VOL EMOTIE

Wie Puy du Fou bezoekt, beleeft gegarandeerd onvergetelijke kippenvelmomenten met familie en vrienden. Hier geen wervelende attracties of achtbanen. Puy du Fou verbluft zijn bezoekers met fenomenale spektakels. Alle originele creaties zijn ‘made in Puy du Fou’ en werden ontworpen als grote livefilms vol actie en speciale effecten. Emotie blijft echter de kern van het concept van Puy du Fou.

UNIEK CONCEPT

Na meer dan 40 jaar is Puy du Fou erin geslaagd uit te groeien tot een park met een heel eigen artistieke stempel. Op die manier kroonde Puy du Fou zich tot een van de koplopers in de sector van spektakels en parken. De strategie van blijvende investeringen is ongetwijfeld een van de successleutels van Puy du Fou. Elk jaar wordt 100% van de winst opnieuw geïnvesteerd in nieuwe originele creaties.

WERELDWIJDE ERKENNING

De creativiteit en artistieke kwaliteit werden al meerdere malen beloond met de meest prestigieuze prijzen ter wereld. Al twee keer sleepte Puy du Fou de award ‘Beste park ter wereld’ in de wacht. In 2019 werd de creatie ‘Le premier royaume’ bekroond met de Oscar voor de beste creatie ter wereld door de prestigieuze internationale jury van de Themed Entertainment Association. Tripadvisor heeft het themapark bekroond als beste park van Europa en in de top 5 gezet van de beste pretparken ter wereld.

HOTELS UIT LANGVERVLOGEN TIJDEN

Net als de beroemde haute couture-modehuizen zien de teams van Puy du Fou elk project als een kunstwerk, waarbij ze oog hebben voor de kleinste details en de allerhoogste eisen stellen, zowel voor de spektakels als de themadorpen- en hotels. Je kunt ondergedompeld worden in de sfeer van het oude Rome in de ‘Villa Gallo-Romaine’ met zijn mediterrane tuin, terugkeren naar de Middeleeuwen in de Merovingische hutten op palen van hotel ‘Iles de Clovis’ of slapen in een echte burcht in ‘La Citadelle’. Dit jaar is ‘Le Grand Siècle’ geopend, waar Lodewijk de 14de, de zonnekoning, je uitnodigt in zijn luxueuze kasteel .

FOCUS OP INNOVATIE

Innovatie zit in het DNA van Puy du Fou. Het park is een levensecht laboratorium. Dagelijks worden er tal van technologische krachttoeren uitgehaald: een voortbewegende donjon van 18 meter hoog, een Vikingenboot van 20 meter lang die uit het water opduikt, 50 gedresseerde paarden die tijdens de wedstrijd van Ben Hur live de strijdwagens voorttrekken in een arena met 7000 plaatsen, een scène van 2500 m² die in 1-2-3 verandert in een meer, een 360° draaiende tribune en nog zoveel meer. De experts van Puy du Fou testen regelmatig de allernieuwste technologie uit om overweldigende spektakels te creëren, die niemand onberoerd laten.