Vijfsterrencruise door acht landen

Een van de paradepaardjes van Rivages du Monde, dé referentie op het vlak van culturele luxecruises, is een cruise op de Donau. Langs de oevers van de machtige rivier zijn de grootste rijken van Europa ontstaan en ten onder gegaan. Dat heeft niet alleen diepe sporen achtergelaten maar resulteerde ook in een bijzonder divers erfgoed in de grote (hoofd)steden die tijdens deze culturele cruise de revue passeren: Praag, Boekarest, Belgrado, Boedapest, Bratislava, München, Sofia en Wenen. De genoemde steden bevinden zich in acht Europese landen, te weten: Duitsland, Oostenrijk, Slowakije, Hongarije, Kroatië, Servië, Bulgarije en Roemenië.

Kortom, wie op de Donau vaart, meandert langs de hele Europese geschiedenis en ontdekt tal van invloeden die aan de basis liggen van ons Europees artistiek en cultureel patrimonium.

Hoogtepunt na hoogtepunt

Niet alleen de grote steden spreken tot de verbeelding ook tijdens de vaart mogen de passagiers zich aan bijzondere ervaringen verwachten. Zoals de passage door de 135 km lange IJzeren Poort, het spectaculaire en geografisch unieke kloofdal dat zo’n vijf miljoen jaar geleden ontstond. De plek bestaat uit een reeks smalle kloven waar de versmalde Donau zich onstuimig een weg baant door spectaculaire landschappen. Op de oevers wachten archeologische vindplaatsen, maar treffen we ook Romeinse, Byzantijnse, Bulgaarse, Servische en Ottomaanse sporen uit het verleden. Hoogtepunt in het dal is ongetwijfeld het indrukwekkende middeleeuwse fort van Golubac dat ooit een geduchte grenspost van het Oost-Romeinse Rijk was.

Ook in onze muziekgeschiedenis speelt de Donau een bijzondere rol. Een pianoconcert aan boord van het schip – aangevuld met de mogelijkheid om ook aan wal concerten bij te wonen – is een ode aan de grote Europese componisten die afkomstig zijn uit deze regio.

Aan boord van de Amadeus Silver II

De M/S Amadeus Silver II is een van de meest comfortabele en elegante schepen om de Donau te verkennen. De opvarenden hebben bijna overal aan boord een panoramisch zicht op de rivier en zijn omgeving. Alle kajuiten zijn naar buiten gericht waardoor je als passagier niks van de langzaam voorbijglijdende vergezichten hoeft te missen. De kajuiten zijn van alle moderne comfort voorzien: badkamer met douche, tv, airco, telefoon, haardroger en kluis. Ook de loungebar, het River Terrace op het zonnedek, Café Vienna, de Amadeus Club en het Panoramarestaurant bieden een onbelemmerd zicht op de Donau.