Waarom het kopen van een tweede verblijf in een resort een veilige investering is

Resorts bieden een unieke mix van financiële, logistieke en praktische voordelen die individuele vakantiewoningen niet hebben. Hieronder 10 belangrijke voordelen op een rij, geïllustreerd aan de hand van het voorbeeld van Abama Resort, één van Europa’s meest vooraanstaande luxeresorts.

De beste locatie om te investeren is waar prijzen stabiel zijn

Het is steeds belangrijk de vraag te stellen of de prijzen standvastig zullen zijn, of je nu een investering overweegt in een gevestigde waarde of in een nieuwe trendy vastgoedlocatie. Resorts kunnen stabiliteit waarborgen, dankzij de toegevoegde waarde die zij continu bieden en dankzij het profiel van de eigenaars die er investeren.

Vaak kunnen luxeresorts aantonen dat ze aanzienlijk investeren in de ontwikkeling en samenwerken met internationale namen om een stevige reputatie op te bouwen en vertrouwen te verdienen. Dit komt ten goede van de kopers, aangezien de marketinginvesteringen van het resort zorgen voor meer zichtbaarheid en een grotere vraag. Een langetermijnplanning is vereist in een resort, en zo weten kopers goed wat ze krijgen en welke verbeteringen ze in de toekomst kunnen verwachten. De andere eigenaars zijn meestal kapitaalkrachtig en bestand tegen marktschommelingen, wat ook bijdraagt tot stabiele prijzen van eigendommen in een resort, die meestal een tweede of zelfs derde verblijf zijn.​

​Een afgesloten gemeenschap zorgt voor veiligheid

Een van de belangrijkste voordelen van een vakantieverblijf in een resort is dat je een echte schuilplaats hebt in een afgesloten gemeenschap. Dit is bijzonder waardevol gebleken in de afgelopen maanden toen landen in de hele wereld verplaatsingsbeperkingen en social distancing hebben opgelegd. Veel resorts bevinden zich op een afgelegen locatie en boden eigenaars de keuze om zich op een aangename manier af te zonderen van de wereld in hun tweede verblijf. Ook buiten de crisisperiode zijn er veel voordelen aan een luxe eigendom in een afgesloten gemeenschap. Er is de rust en zekerheid dat er voor je tweede verblijf wordt gezorgd, of je er heengaat of niet. Dankzij de gecontroleerde toegang en 24/24 uur beveiliging hoef je je geen zorgen te maken over ongewenst bezoek of beschadiging.

​Resorts geven een ruime keuze van luxe en privacy

Geïnteresseerde kopers hebben in resorts een ruime keuze en hoeven niet eindeloos woningen te gaan bekijken. Eens de keuze voor een bestemming is gemaakt en wanneer de resortservices aantrekkelijk zijn, beslissen vele potentiële kopers al vaak om hun keuze te focussen op een bepaald resort dat hen aanstaat.

Resorts hebben meestal verschillende zones die keuze uit meerdere woonervaringen bieden. Sommige kopers zullen de voorkeur geven aan een individuele luxewoning of villa omwille van de absolute privacy. Anderen verkiezen een appartement in een gemeenschappelijk gebouw omdat daar meer services voorzien zijn en er meer gelegenheid is voor sociale interactie. Ook de keuze voor een privé-zwembad, jacuzzi, tuin of terras zorgt voor een aparte beleving op maat.

Resorts geven vaak een keuze van baanbrekend design

In een resort zijn vaak architecturale hoogstandjes te vinden omdat de lat hoog ligt voor waarde op lange termijn. Er wordt in de verschillende zones op het domein vaak gezorgd voor een eigen design. Sommige resorts bieden ook de mogelijkheid om een villa op maat te ontwerpen, waarbij de uitvoering wordt overgelaten aan het resort management. Ook stellen eigenaars het meestal op prijs dat voor een deskundige inrichting van het interieur kan gezorgd worden.

​De gemeenschap in een resort biedt tal van voordelen

Geen andere gemeenschap biedt betere kansen voor sociale contacten dan de gemeenschap in een resort. In het geval van een individuele woning kan je de buren ontmoeten, maar in een resort zijn er de restaurants, de golfbaan, de tennis courts en ontmoetingsruimtes waar je op een aangename wijze en vrijblijvend kan kennismaken met de andere bewoners van het resort, of zelfs netwerken. Iedere eigenaar heeft het privédomein van de eigen woning, dus het is nooit een verplichting.

Resorts bieden een waaier van ontspanningsmogelijkheden

Als eigenaar van een individuele woning moet je op zoek naar je vertier, niet altijd in direct bereik of niet in elke periode geopend. In een resort wordt voor het entertainment gezorgd. De meeste resorts bieden sportfaciliteiten, goede restaurants en andere voorzieningen. Resorts met een hotel op hetzelfde domein bieden de eigenaars vaak nog een ruimere keuze aan uitstekende faciliteiten die ze kunnen gebruiken, zoals een spa, luxeboetieks of zelfs restaurants met een of meerdere Michelinsterren. Resorts verzekeren aanwezigheid van gasten en tweedeverblijvers en kunnen hiermee gereputeerde merken aantrekken.

​De beste vakantiebestemmingen ter wereld hebben meer waarde

Er ontstaat meerwaarde in een locatie die haar aanzien en attractiviteit op lange termijn kan handhaven. Resorts werken samen met gespecialiseerde professionals voor het aanbieden van een waaier van ontspanningsmogelijkheden. Daarom gelden resorts als de best denkbare vakantiebestemmingen ter wereld, met onderhouden groenzones, gemeenschappelijke zwembaden, een golfbaan, sportfaciliteiten, restaurants. Bij de aankoop van een individuele woning kan je de meerwaarde die het resort management creëert, niet evenaren.

​De hotelservice garandeert een vakantie zonder zorgen

Het resort management is vaak een doorslaggevende factor om te kiezen voor een tweede verblijf in een resort. Eigenaars wensen vaak geen tijd te besteden aan allerhande beslommeringen. Op eenvoudige vraag worden hotelservice en allerhande diensten aangeboden, zoals onderhoud, roomservice, wasdienst of kok-aan-huis. Vele resorts bieden de mogelijkheid om de woning al ingericht aan te kopen, als de eigenaars geen tijd of zin hebben om de woning zelf in te richten. De optie van de complete extra service laat eigenaars toe meteen, met volle teugen en ongehinderd te genieten, van elk verblijf en van elk moment.

Een verblijf in een resort is makkelijk te verhuren

Wie investeert in een tweede verblijf in een resort, kan de periodes kiezen om er eventueel zelf gebruik van te maken en de verhuur van de overige periodes overlaten aan het resort management. Geen zorgen of gedoe om de woning te verhuren en te laten onderhouden. De vakantiewoning wordt verhuurd en brengt rendement op, terwijl erover wordt gewaakt en er voor onderhoud en noodzakelijke herstellingen wordt gezorgd.

​Rust en ontspanning in een resort op slechts op enkele uren vliegen

Het is het algemene gevoel van eigenaars in een resort dat zij tot rust kunnen komen in hun eigendom. Vele eigenaars hebben een druk leven of wonen in een stad. De rustige omgeving van het resort, met minder pollutie, de complete ontzorging door het resort management, de vele kwalitatieve faciliteiten binnen handbereik bieden hun de welverdiende vakantie. Sommigen komen al voor enkele dagen genieten. Resorts bevinden zich vaak op geliefde vakantiebestemmingen en zijn goed bereikbaar met het vliegtuig, rechtstreeks en slechts op enkele uren vliegen.