Wandelen en fietsen in Saalbach Hinterglemm

Met de mountainbike of eMTB door Saalbach Hinterglemm is een onvergetelijke ervaring. Voor sportievelingen zijn er prachtige mountainbiketochten en uitdagende freeride- en downhill-routes. Een van de beste uitvalsbases voor een ultieme fietsvakantie in de regio is Hotel Hasenauer. Dit sporthotel staat je met raad, daad en heel veel passie terzijde.

In bike-regio Saalbach Hinterglemm vind je een 720 kilometer lang netwerk van paden waarvan 400 kilometer bewegwijzerde tochten. Voor een onvergetelijke, actieve vakantie boek je een week bij Hotel Hasenauer. Fritz Steger, zoon van de hoteleigenaar, is een professionele MTB-gids en geeft ook clinics. Op zijn website www.glemmguides.at vind je volop inspiratie. Voor elk sportniveau zijn er tal van mogelijkheden.

De mooiste fietstochten

Ben je op zoek naar de mooiste fietsroutes, ga dan naar www.saalbach.com. Vanuit het hotel kun je veel bekende tochten ondernemen. Zoals de Wetterkreuz Ronde (814 hoogtemeters, lengte: 18 km), de Panorama Alm Ronde (680 hoogtemeters, lengte: 22,8 km), de Z Line by Trek (downhill, lengte: 3,7 km – hoogteverschil: 450 m), de Milka-lijn (freeride, lengte: 2,9 km – hoogteverschil: 380 m) en het Hacklbergpad (downhill, lengte: 10 km – hoogteverschil: 1.000 m).

Uitvalsbasis voor een heerlijke Alpenvakantie.

Het luxe viersterrenhotel Hasenauer is geheel vernieuwd en vormt een ideale uitvalsbasis voor een heerlijke Alpenvakantie. Het ligt vlak bij het gezellige centrum van Hinterglemm en de skiliften. In zomer en winter biedt het verwarmde buitenzwembad uitzicht op de imposante bergen. Het hotel wordt gerund door de zeer gastvrije familie Steger: ongecompliceerde, sportieve mensen die alles in het werk stellen om hun gasten de vakantieregio te laten zien en beleven.

Reusachtige bergtoppen, ruige rotsen, groene alpenweiden, weidse uitzichten en helderblauwe meren: er gaat niets boven een wandelvakantie in Saalbach Hinterglemm. Een walhalla voor wandelaars die houden van een flinke uitdaging. Of het nu gaat om het overwinnen van steile bergpaden, een lange toertocht of een van de panoramapaden: iedereen komt hier aan zijn trekken. Je kunt ook met een van de vier zomerbergbanen naar boven om op hoogte aan een wandeling te beginnen.