Welkom in West-Zweden

West-Zweden ligt – jawel! – in het westelijke deel van Zweden: het omvat de landschappen Västergötland, Göteborg, Bohuslän en Dalsland. Het is een grote geografische regio die bijzonder gevarieerd is: van grote steden (zoals Göteborg en Borås) tot piepkleine vissersdorpjes, van kleine eilanden tot uitgestrekte wouden. Toeristisch wil West-Zweden zich profileren als een groene, duurzame vakantiebestemming, met respect voor natuur, bevolking, lokale economie en cultuur. En bovenal: West-Zweden is een kwalitatief hoogstaande regio die uitkijkt naar toeristen die haar aanbod en haar troeven naar waarde schatten, en er mateloos van willen genieten, weg van de waan van alledag, voorbij de ruis van de drukte.

Zin in beweging? Welkom in Lassalyckan

De winter is voorbij, en je wil je conditie terug op peil brengen? Welkom in Lassalyckan, een uniek trainingscentrum bij Ulricehamn, een dik uur ten oosten van Göteborg. Deze winnaar van de ‘duurzaamheidsprijs 2021’ laat je het jaar door genieten van langlaufen, mountainbiken, wandelen, gym, padel, wakeboard, golf en nog veel meer. Een heerlijke sportieve vakantie, ook voor gezinnen trouwens. En dat alles in een zalig, zuurstofrijk natuurdecor. Logeren doe je in een modern designhotel (mét sauna natuurlijk!). Trek zeker ook het mooie stadje Ulricehamn in om er een fika te houden: dé Zweedse versie van een gezellige koffieklets.

Logeer eens in een glazen huisje

Stel je voor: een glazen huisje in een bos. Zicht op het meer, reetjes lopen voorbij, koolmeesjes huppelen boven je hoofd over het dak… Dat en nog veel meer maak je mee als je logeert in een ‘72 Hour Cabin’. De glazen huisjes vind je bij Erikson Cottage in Ljungsarp of bij Dalslands Aktiviteter in Dals Långed. Volgens een studie is een verblijf van 72 uur in een van de glazen huisjes een geslaagd recept om te ontstressen. Na deze studie worden de glazen huisjes nu verhuurd aan wie even aan de ratrace wil ontsnappen. Haast je erheen, om er totaal langzaam te worden. Heerlijks nietsdoen, totaal ontspannen…

Proef lokale biertjes in Göteborg

Göteborg, heerlijke havenstad aan de Zweedse westkust, is de hoofdstad van de microbrouwerijen. Geen betere plaats dan Göteborg om te nippen van een IPA of de chocoladetonen te ontdekken in een Imperial Stout. Flaneer door hippe, autoluwe buurten en spring een van de vele microbrouwerijen binnen. Laat je meeslepen door het enthousiasme van brouwers die hun verhaal én hun bier maar al te graag met jou willen delen. Je zal verrast worden door zoveel meesterschap en fijne smaak!