Wereldreis op je bord

Wil je verschillende keukens ontdekken? We hebben een dagmenu uitgewerkt waarbij je de wereld rondreist.

Vive la France, voor het ontbijt starten we bij onze buren.

Sinds de middeleeuwen vlechten ze in de Vendée hun eigen brioche brood en bakken ze het goudkleurig en luchtig met een vleugje cognac, vanille of suiker. De overheerlijke baklucht is een ideale start van de dag. Lekker met een kop koffie of warme (chocolade)melk.

Lekker van bij ons, grijze garnalen uit de Noordzee

De garnaalvissers te paard trekken er nu even niet op uit in Koksijde-Oostduinkerke, maar in de supermarkt kan je wel nog grijze garnalen van de Noordzee vinden. Zin in comfort food? Maak dan een lekker gerechtje van gepofte aardappel met een garnaal slaatje.

Maltese pastizzi als vieruurtje

Malta ligt in het hart van de Middellandse Zee en dat merk je ook in hun gerechten; een mix van Arabische, Italiaanse en Mediterraanse invloeden. Ze hebben ook hun eigen populaire snack: een hartig gebakje genaamd pastizzi. Dit smakelijke hapje wordt meestal gevuld met erwtenpuree of ricotta. Een kleine caloriebom maar wel super lekker.

Een zonnig gerecht uit Curaçao om de avond goed in te zetten.

Keshi Yenà is een van de populairste gerechten in het Santa Barbara Resort op Curaçao. Het gerecht stamt uit de koloniale tijd en is een echt slavengerecht. Het werd oorspronkelijk gemaakt in een uitgeholde Edammer kaas, deze werd door de ‘meester’ leeg gegeten, de slaven kregen de korst en probeerden dit om te toveren tot een feestmaal. De korst werd gevuld met wat er voorradig was: stukjes vlees, groenten, kruiden… Tegenwoordig worden er vaak plakjes belegen kaas gebruikt in plaats van de korst. Smakelijk!