Wijnproeven boven de wolken

De origineelste wine tasting staat op naam van SkyAlps. Deze prestigieuze luchtvaartmaatschappij schenkt tijdens elke vlucht van en naar Zuid-Tirol een reeks bekroonde, lokale wijnen in. Zo leren de passagiers deze Italiaanse provincie nog beter kennen.

Elke maand serveert SkyAlps vier exclusieve topwijnen. Die degusteren de passagiers op zo’n 7.500 meter hoogte. Op één jaar tijd zet SkyAlps zo 48 gerenommeerde wijnbouwers uit Zuid-Tirol in de kijker.

De winetasting is inbegrepen in het vliegtuigticket. Raak je tijdens je vlucht verknocht aan deze sublieme smaken? Dan is er nog meer goed nieuws: passagiers die tijdens hun verblijf in Zuid-Tirol lokale wijn kochten bij een van de deelnemende wijnhuizen, nemen hun flessen tijdens de terugreis kosteloos mee aan boord.

Uitstekende wijnregio

Deze wine tasting verbluft je niet alleen met z’n ongewone locatie … maar ook met de erg hoge kwaliteit van de wijnen. Zuid-Tirol is namelijk een fantastische wijnregio en rijfde al een pak internationale awards binnen.

De provincie verschuilt zich in het noorden van Italië, waar het Dolomietengebergte de skyline domineert. De glooiende wijnvelden baden er het hele jaar door in een mild klimaat. Tussen de ranken waait een zacht, mediterraans briesje. Ook de zon schijnt uitbundig: maar liefst 300 dagen per jaar.

In de regio groeien zo’n 20 druivenrassen. Vooral de blauwe Vernatsch- en Lagreindruiven gedijen hier uitstekend. Zuid-Tirol levert heel wat hoogstaande rode wijnen op. Al behoren ook de witte wijnen tot de absolute wereldtop.

Antwerpen-Bolzano in amper twee uur tijd

SkyAlps is de enige luchtvaartmaatschappij die Zuid-Tirol permanent bedient, zelfs vanuit ons land. Zo vlieg je drie keer per week rechtstreeks van Antwerpen naar Bolzano. En dat al vanaf 164 euro per persoon (enkele reis).

Passagiers reizen met een De Havilland Dash DHC-8-Q400. Dit moderne vliegtuig is erg duurzaam: het verbruikt 40 procent minder brandstof en stoot 35 procent minder CO2 uit dan vergelijkbare toestellen. Je nestelt je bovendien in een geluidsarme cabine en komt dus uitgerust op je bestemming aan. De vlucht duurt amper een uur en vijftig minuten. Ook tijdens het in- en uitchecken verlies je amper tijd. De luchthavens van Antwerpen en Bolzano kennen namelijk geen propvolle parkings én geen ellenlange wachtrijen.

Nog meer beleven in Zuid-Tirol

In Zuid-Tirol flaneer je niet alleen langs idyllische wijngaarden. Je trekt er ook door de Dolomieten. Deze indrukwekkende bergketen maakt deel uit van het Unesco-werelderfgoed. Diepgroene bossen, betoverende meren en fleurige alpenweides trakteren je er op onvergetelijke uitzichten. 

Wie dit landschap doorkruist, botst op afgelegen berghutten, charmante dorpen en zelfs bruisende steden. Zo hop je van Bolzano/Bozen naar Meran/Merano en Brixen/Bressanone. Deze bijzondere steden verwennen je met eigentijdse musea, historische monumenten, exclusieve boetiekhotels en gastronomische restaurants.