Wild doen op de WildeWasserWeg

Eén van de bekendste trekpleisters van Stubai is de WildeWasserWeg. De waterroute loopt van de bron bij de Stubai gletsjer tot een bergbeekje in het dal. Langs de WildeWasserWeg kan je tijdens een wandeling enkele spectaculaire watervallen en indrukwekkende stroomversnellingen zien. Ook enkele bergmeertjes kan je tijdens je ontdekkingstocht aanschouwen.

Adembenemend mooi

De wandeling die de toeristische dienst voorstelt gaat in drie etappes, maar wij beperkten ons tot het deel Tschangelair Alm tot de Grawa Waterval. Deze wandeling is relatief vlak en perfect toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelen. De start van de Ruetz Katarakt tocht ligt aan de WildeWasser Arena. De wandeling loopt langs weilanden, rotsformaties, maar vooral langs de Ruetz, de bergrivier. Je wandelt letterlijk langs het wilde water tot we ons vast lopen in een lawine. Blijkbaar was er de week voordien een lawine met aardverschuivingen tot gevolg. Dan maar terug naar de wagen en richting de Grawa waterval vlakbij de Grawa Alm. De waterval is de breedste waterval van de oostelijke Alpen en je kan wandelen tot aan de voet van de waterval waar een nieuw uitkijkplatform werd gebouwd. Spectaculair!

Stubai Gletsjer

De tocht verloopt verder richting de Stubai Gletsjer. Aan het einde van de weg kan het serieus druk worden, want skiërs en snowboarders komen naar hier om zelfs in de zomer hun ding te doen. De Gamsgarten Gondola brengt je naar een hoogte van 2600 meter en hier kan je zelfs in de zomer sneeuwplezier hebben. Ondertussen krijgen we een hongertje en we kunnen het SB Restaurant Gamsgarten zeker aanbevelen.

Fun for kids

Terug beneden gaat het richting Falbeson en meer bepaald naar het Kids Park Klaus Äuele. Een ideale stop voor nog een laatste wandeling in de natuur tussen de koeien en hun bellen die je van ver hoort aankomen. Kinderen kunnen naar hartenlust ravotten en spelen op het balanceerparcours of met een vlot het meertje oversteken. Om nog maar te zwijgen over de klimwanden en de waterspeelplaats met waterrad. Water staat ook hier centraal dus reservekledij is misschien wel aan te raden. Honger of dorst? Bij Marend Stüberl vind je gegarandeerd wat je wenst.