Win een strandcabine in Koksijde-Oostduinkerke

801: zoveel cabines pronken er op het strand van Koksijde-Oostduinkerke. Komende zomervakantie kun jij je voor één van deze vakantieparadijsjes nestelen. Want de populaire badplaats geeft vier winnaars elk één week een eigen strandcabine cadeau.

Wil jij kans maken op deze gegeerde prijs? Geef dan het juiste antwoord op de vraag ‘Wat is het thema van de openluchttentoonstelling Cabin Art 2023?’. En beantwoord de volgende schiftingsvraag: ‘Hoeveel schelpen steken in deze vaas?’.

Vul je antwoord ten laatste op vrijdag 23 juni 2023 in op de wedstrijdpagina van Toerisme Koksijde-Oostduinkerke. Op maandag 26 juni 2023 duiden zij de vier gelukkige winnaars aan. Hou die dag dus zeker je mailbox en socials in de gaten. Want wie weet krijg jij deze zomer één week de sleutel van de allerlaatste vrije strandcabine in handen.
Meer info: www.visitkoksijde.be/wedstrijd-zomer2023

Cabin Art: Leven in de duinen

Verschillende strandcabines steken binnenkort trouwens in een creatief kleedje. Tussen 20 mei en 11 september 2023 dienen ze namelijk als canvas voor de openluchttentoonstelling Cabin Art. Enkele toonaangevende kunstenaars decoreren de cabines dan met hun schilderijen, tekeningen en foto’s. Voor deze vijftiende editie lieten de artiesten zich inspireren door de geschiedenis van de duinen van Sint-Idesbald. Die werden aanvankelijk bewoond door vissers en landbouwers. Tot Sint-Idesbald in 1902 plots uitgroeide tot een toeristische bestemming. De vissershuisjes in de duinen kregen al snel het gezelschap van enkele statige cottages. Een opvallend contrast dat na WO I nóg groter werd.

Strand- en watersporten

Wil je deze zomer niet alleen bakken en braden op het strand? Probeer dan enkele avontuurlijke strand- en watersporten uit. Koksijde-Oostduinkerke telt verschillende sportclubs. Zo begeleiden Koksijde Yachting Club en Sand Yacht Club Oostduinkerke je tijdens je eerste zeiltocht of zeilwagenrit. En vlieg je dankzij Windekind en de Surfschool met een surf- of supboard over de golven. Ook wie wil leren windsurfen, kitesurfen en foilen klopt bij de lokale watersportscholen aan. Je behoeft hiervoor geen lid te zijn van de club.

Zwemmen met zicht op zee

In Koksijde-Oostduinkerke zwem je niet alleen ín de zee. Je dobbert ook in het water met zicht óp zee, zonder dat je zelf de golven trotseert. Op de Zeedijk van Oostduinkerke duik je namelijk in een indrukwekkend, verwarmd openluchtzwembad … met zeezicht! Daarmee is Koksijde-Oostduinkerke de enige Belgische badplaats met een zwembad in de buitenlucht.

Garnaalvissers te paard

Niet enkel het openluchtzwembad maakt Koksijde-Oostduinkerke uniek. De paardenvissers doen dat ook. Bij laag water rijden ze met hun kollossale trekpaarden de zee in. Via hun lange sleepnetten vissen ze op het goud van de Noordzee: de grijze garnaal. Je loopt de garnaalvissers te paard zogoed als nergens anders ter wereld tegen het lijf. UNESCO riep de paardenvissers dan ook uit tot immaterieel cultureel erfgoed. Zie je hen graag eens aan het werk? Raadpleeg dan deze handige onlinekalender van de toeristische dienst.