Winterbreak in Malta

Even ontsnappen aan de koude winter in België? Volgens CNN is Malta dan de ideale keuze, vooral in de kerstperiode. Een levend kerstdorp met maar liefst 150 acteurs op Gozo, kerstconcerten en een vuurwerkspektakel met nieuwjaar, het zijn maar enkele van de belevenissen deze winter. Met temperaturen tussen 15 en 20 graden is zelfs carnaval vieren in T-shirt mogelijk.

Sfeervol Kerstmis vieren

Tijdens de kerstperiode zijn de straten van de hoofdstad Valletta versierd met honderden lampjes en slingers en in heel wat kerken op Malta kun je kerstconcerten bijwonen. Het hoogtepunt is de met kaarsen verlichte dienst in de St-John’s Co-kathedraal op kerstavond. In Ghajnsielem op Gozo verandert het hele dorp in december in een levensechte kerststal ‘Bethlehem f’Ghajnsielem’ om te eindigen met de intocht van de drie koningen op 6 januari. 150 acteurs, dieren, winkels en eetkraampjes… het hoort er allemaal bij.

Kerstshoppen kan in Valletta en Sliema. De winkels zijn in december langer open, zelfs op zondag. Voor unieke geschenken is het ambachtendorp in Ta’ Qali een aanrader. Glasblazers, zilversmeden, pottenbakkers, enz. bedrijven hier hun ambacht en geven ook demonstraties.

Welkom 2020!

Drie, twee, één… gelukkig nieuwjaar! Maltezers houden van vuurwerk! Het grootste spektakel vindt plaats in Valetta, maar het beste zicht heb je vanuit de naburige steden Sliema en de Three Cities. In de hoofdstad komt iedereen samen bij het Valletta Waterfront en in de St. Annastraat in Floriana. Daarna begint de echte party in St. Julian’s en Paceville.

Mdina, de oude hoofdstad van Malta – ook wel ‘de stille stad’ genoemd – is ’s avonds prachtig verlicht. Romantisch ronddwalen in de steegjes tussen de culturele en religieuze schatten is een must voor koppeltjes!

Maltees Carnaval voor jong en oud

Van 21 tot en met 25 februari 2020 vieren de Maltezen carnaval. Felgekleurde praalwagens en kinderen in de mooiste kostuums versieren dan de straten van Valletta. Wie wil feesten tot in de vroege uurtjes kan afzakken naar Paceville. Daar gaat het feestvieren de hele nacht door… Voor een authentieke, groteske versie van carnaval moet je naar Nadur op Gozo. De meest vreemde wezens duiken dan vanaf zonsondergang op in de straten. Welkom!