Winterpret in Verbier

Verbier is in de eerste plaats een uitzonderlijke speeltuin voor alle wintersportdisciplines, of je nu gaat alpineskiën, freeriden, toerskiën of snowboarden. Het skiseizoen duurt hier 6 maanden, van november 2023 tot april 2024. De 4 Vallées is het grootste skigebied van Zwitserland en verbindt zes grote skioorden (Verbier, La Tzoumaz, Bruson, Nendaz, Veysonnaz en Thyon) met elkaar via 410 km aan te verkennen pistes. Verbier 4Vallées is ook een echt freeride heiligdom, omdat het als een van de eerste grote gebieden met ongerepte poedersneeuw heeft weten veilig te stellen.

Verbier, wereldwijd bekend om zijn levendige, internationale nachtleven, komt elke winter tot leven op de klanken van de niet te missen après-ski’s en bruisende clubs. Wat is origineel? De festiviteiten beginnen vaak met ski’s aan, vooral in de beroemde Mont-Fort Pub: bier in de hand en ski’s aan, veel feestvierders realiseren zich niet dat ze in een van de historische epicentra van Verbier staan.

Elk jaar trapt Verbier het winterseizoen af met het Polaris Festival, een prachtige mix van nieuw talent en grote namen in de hedendaagse elektronica. Gedurende 6 dagen verlichten de artiesten het podium op de pistes. De traditionele ijsbaan in het Parc de Loisirs wordt omgetoverd tot een uitgestrekte ijsvlakte gewijd aan het plezier van glijden. Dit seizoen is er een ijsglijbaan voor spannende afdalingen in drijvers. Vlakbij ligt een 450 m² groot schaatsgebied dat de weg opent naar een betoverend ijspad om rustig te schaatsen. Het Centre Sportif de Verbier opent zijn deuren voor sportliefhebbers in de multifunctionele hal van 10.00 tot 21.00 uur. Met een klimmuur van 600 m², twee squashbanen, een indoor tennisbaan en een multisportterrein is het de ideale plek om je adrenaline te laten pompen.

Hoewel de woorden “Raclette”, “potence” en “croûte” niet meteen worden geassocieerd met lekkernijen, onthult het proeven van deze gerechten een rijke culinaire ervaring. In het hart van Val de Bagnes – de geboorteplaats van de Raclette Hoofdstad – overstijgen deze verschillende specialiteiten louter traditie om een ware levenskunst te worden. Een aantal nieuwe restaurants hebben hun stempel gedrukt, waaronder Koti, A table, Pasay en L’inkontro, voorheen Chalet Carlsberg. Dit laatste is omgetoverd tot een gezellige ruimte die het culturele erfgoed van de veroordeelden weerspiegelt en tegelijkertijd mediterrane nuances aanbrengt.

Laat u voor uw accommodatie verleiden door het elegante appartement van Kairos Hospitality in Bruson of door Papillon, het gloednieuwe boetiekhotel dat deze winter in La Tzoumaz is geopend.

Wie heeft er niet van gedroomd om te werken tegen de achtergrond van de besneeuwde toppen van de Walliser Alpen? In het hart van Verbier bieden de Mountain Hub en Gotham coworking spaces een ideale werkomgeving die creativiteit en innovatie stimuleert. Of je nu inwoner bent of op doorreis, er is een ruimte die bij iedereen past, van intieme kantoren tot open werkplekken. En dat alles in een professionele maar ontspannen sfeer.

Kinderen worden niet vergeten! Dankzij de twee internationale scholen in het resort, Copperfield International School en Verbier International School, kunnen ze hun opleiding voortzetten in een droomomgeving en studie combineren met skiplezier… Welke jongere heeft er geen zin om op kamp te gaan in de bergen en te genieten van een veertigtal buitensportactiviteiten terwijl je een nieuwe taal leert en de omgeving ontdekt? Dat is wat Les Elfes International aanbiedt aan jongeren van 6 tot 17 jaar uit bijna 70 landen. Elk jaar genieten zo’n 5.000 jongeren een, twee of drie weken van twee privé chalets in een leerzame maar vooral ontspannen sfeer!