Wonen op hotel

Kan een hotel echt een thuis worden? Het is een vraag die leeft bij heel wat digitale nomaden die business en vrijetijdsbesteding mixen terwijl ze gaan voor langverblijf in het buitenland. Een hotel zoals Residence Inn Gent neemt de thuiservaring van een hotel voor langverblijven een stap verder. Hun aanpak wordt gekenmerkt door verschillende aspecten. Zo hebben ze een sterke focus op een lokale levensstijl. Ze streven ernaar om specifieke diensten aan te bieden met on-site faciliteiten die een gevoel van thuis op verplaatsing bevorderen. Daarnaast doen ze extra inspanningen om quality time te verbeteren. Of je nu gezelschap hebt van locals, andere expats, familie die op bezoek komt of gewoon geniet van het gezelschap van je trouwe huisdier, ze zorgen ervoor dat elke reiziger zich volledig opgenomen voelt in een thuisomgeving, weg van huis.  

“Gasten die gaan voor een langverblijf, laten we zeggen vanaf 5 nachten tot uiteindelijk zelfs enkele maanden, en die daarbij werk en vrijetijdsbesteding combineren, hebben andere wensen dan een typische hotelgast”, legt Céline Roosen, General Manager van Residence Inn Gent, uit: “Ze willen niet alleen een ander land of regio bezoeken. Ze willen er ook deel van uitmaken. Ze willen zich thuis voelen en zoeken dan ook naar een connectie met de plaats waar ze verblijven. Als hotel staan we natuurlijk open voor elk type verblijf – van familievakanties tot korte businesstrips of vriendenuitjes voor een sportevenement – maar voor de reiziger die van bleisure houdt (een mix van business en leisure), bieden we specifieke diensten en tips om hun langere verblijf te ondersteunen. Je ergens thuis voelen, is immers cruciaal als je echt wil genieten van de voordelen van een langverblijf in het buitenland.”

Een lokale levensstijl

Stel je voor dat je weg van huis bent voor een project dat 7 maanden duurt. Ondertussen verblijf je in een hotel en probeer je de tijd op verplaatsing zo goed mogelijk te benutten terwijl je tegelijkertijd ook productief wil zijn voor je werk. Met deze tips, gebaseerd op de ervaring van Céline Roosen als General Manager van Residence Inn Gent, weet je waar je op moet letten als reiziger die gaat voor een langverblijf, of zoals zij het graag benoemt, ‘een resident’.

Tip: Focus op het vinden van een vaste routine 

Als je omgeving anders is, concentreer je dan op het vinden van een routine. Routines geven stabiliteit in een nieuwe omgeving en helpen je om je thuis te voelen. Wij ondersteunen dit door een seizoensgebonden boodschappenlijst voor gezonde maaltijden aan te bieden met tips voor lokale leveranciers en producten, zodat je de plek waar je woont echt leert kennen. Toeristen gaan uiteindelijk meer uit eten, terwijl residents vaker binnen blijven en ervan houden om zelf te kokerellen.  

Tip: Neem de ruimte in 

Thuis zijn, betekent dat je ruimte inneemt. Als je ergens voor een langere tijd verblijft, moet je gebruik kunnen maken van de nodige ruimte, niet alleen om je spullen te kunnen wegzetten, maar ook gewoon om het gevoel te hebben dat je ergens woont. Daarom hebben al onze 105 kamers extra opslagruimte, een ruime indeling en een volledig uitgeruste keuken. Het geeft residents de kans om dichter bij dat gevoel te blijven van echt ergens te wonen in plaats van gewoon ergens te verblijven. 

Tip: Voel je je thuis? Doe dan zoals je thuis bent 

Van je eigen was doen tot de buurt verkennen zoals een local. Mensen die kiezen voor een langverblijf willen flexibele keuzes kunnen maken. Het soort keuzes dat ze thuis ook gewend zijn. De vrijheid om in het weekend je kleren te wassen bijvoorbeeld of de keuze om via verschillende wandelingen de buurt te verkennen om zo je weg te vinden tussen vertrouwde gezichten en bekende winkels. Een vaste wandel-, loop- of fitnessroutine sluit ook mooi aan bij het idee om je eigen routine op te bouwen en tegelijkertijd de lokale mensen wat beter te leren kennen. 

Boost je quality time 

Bij bleisure durven de grenzen tussen werk en privé nogal gemakkelijk te vervagen. Dan is tijd investeren in een activiteit die los staat van je werk des te belangrijker.  

Tip: Neem tijd voor lokale connecties 

Voor residents is een vlotte toegang tot ontmoetingsplaatsen heel belangrijk. De kans om te socializen verlaagt eventuele werkstress en vergroot het thuisgevoel van een nieuwe plek. Om goede contacten te faciliteren, organiseren wij daarom in samenwerking met een lokale partner wekelijkse afterwork-events, zodat mensen elkaar vlot kunnen ontmoeten. Die events staan open voor zowel hotelgasten als lokale bewoners.  

Tip: Verleng je verblijf met een familievakantie 

Vaak beginnen of eindigen langverblijven met een familievakantie. Dat helpt mensen, enerzijds, om zich te settelen of, anderzijds, als extra boost om uit te kijken naar quality time met het gezin. Als hotel zorgen we er dan ook voor dat de appartementen ruim genoeg zijn voor een familieverblijf. Het zit hem natuurlijk ook in de details. Tijdens het uitgebreid ontbijt voorzien we bijvoorbeeld altijd kleurboeken en potloden, zodat elk kind zich thuis voelt. Aan het einde van de vakantieperiode overhandigen we aan de kleintjes een cadeautje, om het vertrek wat te verzachten. Dat ligt helemaal in de lijn van de zorgzame aard van onze medewerkers. 

Tip: Kies voor locaties die het gezelschap van je huisdier toestaan

Niets geeft een groter thuisgevoel dan wanneer je wordt verwelkomd door je huisdier. Je kan er altijd op aan dat ze jou een gevoel van verbondenheid geven. Daarom verwelkomen we ook huisdieren in onze Residence Inn Gent. Onze medewerkers zijn opgeleid om dieren op een zachte en gastvrije manier te behandelen. We besteden extra aandacht aan hygiënische maatregelen zodat we voor iedereen een comfortabel verblijf kunnen garanderen. Daarnaast voorzien we speciale geschenken zoals een welkomstkoekje en branded drinkbakken. Want als je huisdier zich welkom voelt, voelt jij je ook thuis en welkom. 

“Een langverblijf biedt mensen een geweldige kans om een nieuwe regio te ontdekken terwijl ze werk en plezier combineren”, besluit Céline Roosen: “Wij nemen graag een voortrekkersrol in als een hotel dat aan gasten met een langverblijf de ultieme thuiservaring geeft. In Residence Inn Gent nodigen we mensen van harte uit om echt te genieten van de waarde van een ruime gastensuite terwijl ze tegelijkertijd nog steeds het comfort en de service van een hotel ervaren.”