Zeil rond de Maltese eilanden

De natuurlijke schoonheden van Malta, Gozo en Comino kan je het best bewonderen vanop het water. Huur een zeilboot of boek een meerdaagse zeilvakantie met skipper en ontdek de Blue Grotto, St. Paul’s Island of hijs de zeilen naar de kristalheldere Blue Lagoon van Comino. Geniet ondertussen van de prachtige uitzichten op de kustlijn en de wonderlijke onderwaterwereld.

Of je nu met je partner een romantische reis voor ogen hebt, met je vrienden wil genieten van een weekje rust of gewoon eens op een originele manier wil reizen, met zeilen kan het allemaal. Via Malta Sailing Experiences kan je een zeilboot charteren inclusief kapitein zodat je je geen zorgen meer moet maken en volop kan genieten van de reis. Van één dag tot een volledige zevendaagse reis. Je kiest zelf hoe lang je Malta wil ontdekken met de zeilboot. Enkele hoogtepunten van een zevendaagse zeiltrip rondom de Maltese eilanden:

Dag 1: De idylische Blue Lagoon op Comino

Hoewel dit het kleinste bewoonde eiland van de Maltese Archipel is, is er zeker voldoende te zien en te doen. Het heldere water van de Blue Lagoon nodigt uit om te zwemmen en te snorkelen. Ook is een wandeling op het eiland zelf de moeite. Wist je dat enkele scènes van de film Troy (met Brad Pitt als hoofdacteur) hier zijn opgenomen?

Dag 2: De exclusieve Crystal Lagoon op Comino

Start je dag met een heerlijke tas koffie en spring nadien in het water om even te zwemmen. De Blue Lagoon is niet de enige mooie baai op Comino, dus hijs de zeilen en vaar door naar de Crystal Lagoon. Deze exclusieve baai is enkel bereikbaar per boot en staat ook bekend voor zijn grotten met kristalhelder water.

Dag 3: Tour rond Gozo

Een dagje rondom Gozo zeilen is een must. De meest aanbevolen stops zijn Mgarr IX-Xini, Xlendi, Blue Hole van San Lawrence, San Blas of Ramla Bay verkozen tot mooiste strand van Gozo. De kustlijn van Gozo wisselt af tussen zanderige kusten en dramatische kliffen. Gozo is trouwens bekroond met de Quality Coast Award door Green Destinations voor haar inzet om de kwaliteit van de zee en de kust te waarborgen.

Dag 4: Ontdek Gozo over het land

Leg de boot aan in Mgarr Marina en bezoek Victoria, de hoofdstad van Gozo, met haar prachtige Cittadella. Nadien kan je een deugdoende wandeling maken op een van de vele uitgestippelde paden. Vergeet geen heerlijke lokale pizza mee te nemen onderweg terug naar de boot.

Dag 5: De westkust van Malta

Zeil naar Paradise Bay en Anchor Bay waar je Popeye Village kan bewonderen vanop het water. Dit dorpje werd speciaal gemaakt voor de film Popeye met Robin Williams. Vaar in de namiddag langs de indrukwekkende Dingli kliffen richting de Blue Grotto waar je de nacht aan boord kan doorbrengen met zicht op de indrukwekkende bogen boven de grotten met kristalhelder water. Aan de andere kant heb je zicht op Filfla Island waarachter een indrukwekkende zon zal ondergaan.

Dag 6: Het zuid-oosten van Malta

Leg je boot aan in de haven van Marsaxlokk en geniet van de verse vis die je in deze oude vissershaven kan eten. Net voorbij Marsaxlokk vind je de prachtige Il-Hofriet baaien en St.Peters Pool, waar avonturiers zich kunnen wagen aan een sprong in het water vanaf de kliffen.

Dag 7: Hoofstad Valetta als apotheose

Zeil via de “Grand Harbour” naar Valletta en geniet ondertussen van de adembenemende uitzichten op de stad. Ga voor een wandeling door deze prachtige hoofdstad van Malta gesticht door de Ridderorde van Malta. Eindig je dag met een ontspannend diner met zicht op zee bij Capo Crudo.

Kortere programma’s zijn natuurlijk ook mogelijk. Een zeilboot huren kan vanaf enkele uren.

Evenementen

Op 16 augustus vindt op Malta “The Pageant of the Seas” plaats, een tweejaarlijks evenement vol spektakel, optredens en feest. De 41e editie van de Rolex Middle Sea Race zal plaatsvinden op 17 oktober. Deze race is een echt begrip in de zeilwereld.

Meer informatie over een zeilboot huren vind je op: https://www.maltasailingexperiences.com/short-break
Meer informatie over een zevendaagse zeiltrip vind je op: https://holidaysinmalta.net/7-days-sailing-itinerary-malta
Meer informatie over de Maltese eilanden vind je op www.malta.be en www.visitmalta.com