Zelf getest: A Tu Bola

Moeten er nog ballen zijn? A Tu Bola in het Spaanse Barcelona omschrijft zichzelf als een gourmet street food restaurant. Er zijn vleesballen, visballen en ook vegetarische ballen. Dit alles bereid voor je ogen. Bovendien kan je je gerecht combineren met brood, een slaatje of andere sidedishes. Een leuk uitgebouwd concept en vooral heel betaalbaar.

Gelegen in het centrum van Barcelona vlakbij de Ramblas is A Tu Bola een ideale tussenstop voor je citytrip. Het restaurant wil een familiaal gevoel creëren en slaagt daar goed in. De chef verwerkt alles tot een bal. Ideaal om verschillende ingrediënten te combineren tot één geheel. De gerechten worden trouwens bereid in een open keuken. Zo zie je perfect hoe het er aan toe gaat. Kies zelf als je plaats neemt aan een tafeltje of je maaltijd meeneemt.

Starten doen we met een bordje humus en pitabrood, tzatziki is bijvoorbeeld ook een optie als hapje. Alle ingrediënten worden vers en lokaal aangekocht. Daarna komt het echte werk: een klassieke Franse en Libanese bal van rundsvlees, Caribean Chicken met spek en ananas en een subtiele koriandersaus, Asian Chicken met een zoetzuur slaatje en wat wasabi en verder nog Korean Tofu, Sweet Potato en Indian Lentils. Kies zelf of je je gerecht gefrituurd, gebakken, knapperig of gestoomd wilt. Kers op de taart is het dessert. Je kan kiezen voor een chocoladebal of kokosbal. Beiden een aanrader. Smakelijk!

Het adres: A Tu Bola, Carrer de l’Hospital 78 in Barcelona (Spanje)