Zet jezelf in de bloemetjes met een vakantie in de lente

De lente is in aantocht, begint het al te kriebelen? De mooie vakantiewoningen van Belvilla zijn klaar om je te ontvangen in Haspengouw, Zuid-Limburg of Flevoland. Kies je voor bloesems of voor tulpen? Of liever allebei?

In Belgisch Limburg, meer bepaald Haspengouw, zijn de bloesemroutes uiteraard bekend. Vanaf midden april tot midden mei staan de bloesems in bloei en kun je ze al wandelend of fietsend ontdekken. Maar ook voor en na de bloei is deze streek prachtig om te vertoeven. In De Jachthoeve in Heers bijvoorbeeld kun je met 10 personen verblijven. Deze voormalige school is omgebouwd tot een luxueuze, vrijstaande villa te midden van weiden en bloemen. Naast de glooiende weides, boomgaarden, kerkdorpjes, holle wegen, moerassen en kastelen is De Jachthoeve ook de ideale uitvalsbasis om steden als Tongeren, Hasselt, Genk, Luik en het Nederlandse Maastricht te bezoeken.

Ook in het Nederlandse Zuid-Limburg zijn er prachtige bloesemroutes. Een tip om te verblijven is de prachtige Rijksmonumentale hoeve uit 1741 in het Zuid-Limburgse dorp Slenaken. Dit monument herbergt twee vakantiewoningen met vrij uitzicht op het Gulpdal. De woningen zijn gerealiseerd in de voormalige koestal, met behoud van authentieke details. Het riviertje de Gulp stroomt langs de huisweide van de vakantiewoningen. Dit gebied wordt ook wel de Tuin van het Heuvelland genoemd en heeft de karakteristieke kabbelende beekjes, groene weilanden, heuvels en vakwerkhuizen. Het sfeervolle Maastricht ligt op 20 km afstand en het gezellige Valkenburg op 14 km afstand. Ook de Belgische Voerstreek ligt naast de deur en is absoluut een bezoek waard als je houdt van de natuur.

250 km noordelijker kun je zowel door de tulpenvelden als langs de bloesems fietsen of wandelen. Van half maart tot en met half mei verandert dit gedeelte van Nederland in één grote bloemenzee. Het begint in maart met het krokusseizoen. Daarna komen de narcissen en hyacinten op. Ten slotte laten de tulpen hun felle kleuren zien, ongeveer vanaf midden april tot de eerste week van mei. De meeste tulpenboerderijen in Nederland liggen in de Noordoostpolder in de provincie Flevoland.

Een prachtige vrijstaande villa voor 8 personen in Flevoland is vakantiehuis Villa De Bosruiter in Zeewolde. De villa is comfortabel en sfeervol ingericht, heeft een grote tuin en bevindt zich op een park met zwembad (geopend in de zomer) en twee tennisbanen. Vlakbij liggen de zandstranden van het Veluwemeer.

Zin gekregen in een weekend of weekje lentegevoel? Wil je verblijven in een bijzondere woning in de buurt van bloesems of tulpenvelden? Dan kun je terecht bij Belvilla in BelgiΓ« en Nederland.