Zin in een shortski?

Door de nieuwe vluchten van SkyAlps is een shortski in de Dolomieten eindelijk mogelijk. Plan een winterse midweek en boek een shortski in het Italiaanse Zuid-Tirol. Je vliegt er vanuit Antwerpen rechtstreeks naartoe, en dat in minder dan twee uur tijd!

Elke woensdag, zaterdag en zondag stijgt SkyAlps om 17.05 uur op in de luchthaven van Antwerpen. Als passagier nestel je je in een klein, modern, comfortabel én duurzaam toestel. Aan boord blader je door een uitgebreide wijnkaart waarop 28 Zuid-Tiroolse topwijnen pronken. Die degusteer je in alle rust, want de cabines van de SkyAlps-toestellen zijn geluidsarm.

Om stipt 18.55 uur kom je aan in Bolzano Airport, dat net als de luchthaven van Antwerpen rustig, snel en efficiënt werkt. Maak je de keuze om te vliegen op woensdag tot zondag, heb je de kans om 3 volle dag te skiën van de besneeuwde toppen. Bolzano laat zich namelijk omringen door enkele wereldberoemde skigebieden. In amper een half uur tijd bereik je de start van de piste.

Bedwing de Latemar Six pack in Obereggen

Op een steenworp van Bolzano bedwing je de skipistes van Obereggen. Dit wintersportgebied vleit zich langs de flank van de Latemar, één van de meest indrukwekkende bergketens van het Dolomietengebergte – dat trouwens tot het UNESCO Werelderfgoed behoort.

Twijfel je welke afdaling het meest de moeite loont? Waag je dan aan de Latemar Six Pack, die bundelt de zes beste routes. Bereid je voor op enkele steile afdalingen, razendsnelle bochten en adembenemende uitzichten.

Zoef over de roze berg van König Laurin in Carezza

Net naast Obereggen duik je in de magische wereld van Carezza. Dit skigebied gidst je over het Rosengartenmassief. Volgens legendes werd deze enorme berg ooit vervloekt door de dwergenkoning Laurin. Waardoor de opkomende en ondergaande zon de bergpieken met een roze- en goudkleurige gloed bedekken.

De König Laurin Challenge trakteert wintersporters op een uitgebreide skitocht van maar liefst 7,7 kilometer. Ook je kids leven zich hier helemaal uit. In het kinderpark van König Laurin komen ze alles te weten over de mythische wezens die hier leven. Ondertussen leren ze ook de kneepjes van het skivak.

Rijg de kilometers aaneen in Val Gardena

175 kilometer: zo lang zijn alle skipistes van Val Gardena samen. Daarmee is dit skigebied het grootste van Zuid-Tirol en ook één van de bekendste. Ideaal dus voor wie graag de hele dag van het ene bergdorp naar het andere glijdt.

De grote eyecatcher hier? Dat is ongetwijfeld de Sellaronda. Deze 40 kilometer lange route leidt ervaren en minder ervaren skiërs dwars door het Sellamassief. Extra leuk: je kunt deze skisafari in twee richtingen afleggen. Goed voor dubbel zoveel sneeuwpret.

Duurzaam op vakantie

De Zuid-Tirolers hechten veel belang aan de prachtige natuur om hen heen. Als toerist draag je daar je steentje aan bij. Want wie kiest voor SkyAlps vliegt met een ultrazuinig Dash 8 Q400-toestel, dat 35 procent minder CO2 uitstoot en 40 procent minder brandstof verbruikt dan gelijkaardige vliegtuigen.

SkyAlps maakt trouwens deel uit van de FRI-EL Green Power Group, dat elk jaar 860.000 ton CO2 bespaart via de productie van groene energie. Zo compenseert het op amper zes dagen tijd de volledige uitstoot van één vliegjaar. Passagiers die een extra inspanning willen leveren, kunnen bij het boeken van hun ticket een ecologische bijdrage betalen.

Handig om te weten: via touroperator JOSK reizen boek je zowel je verblijf , je skipas als je vlucht met Skyalps en je hoteltransfer in één beweging. Tussen 10 februari en 1 april stijg je telkens op zaterdag op vanuit Antwerpen richting Zuid-Tirol, voor een achtdaags verblijf in Kronplatz. Zo ski je zes dagen helemaal zorgeloos door de Dolomiti Superski.