Zo ziet de herfst eruit op Malta

Alsmaar meer mensen reizen buiten het hoogseizoen. Volgens booking.com wint die trend de volgende twaalf maanden nog meer aan populariteit. Want 64 procent van alle reizigers wil het komende jaar ontsnappen aan de massa. Al vinden heel wat mensen moeilijk een rustige bestemming waar ze toch een heleboel leuke activiteiten plannen. Denk de volgende keer dan eens aan Malta. Je geniet er van zuiderse temperaturen, zonder dat je het té warm krijgt. Wij geven je graag nóg meer redenen voor een herfstige uitstap naar Malta.

Milde zomerzon

Tussen september en december baadt Malta in een mild zonlicht. De temperaturen schommelen de hele herfst rond 25°C. Ideaal voor shopaholics en cultuurfreaks die steden als Valletta, Victoria, Mdina, Marsaxlokk of Vittoriosa aaneen rijgen. En voor avontuurlijke sportievelingen die het groene Gozo doorkruisen. Want je legt makkelijk een heleboel kilometers af zonder dat het zweet je uitbreekt. 10.000 stappen? Of liever een heuse fietstocht in de benen? Het kan er allemaal.

Herfstig zwemparadijs

Ook de watertemperaturen voelen tijdens de herfst aangenaam aan. Waardoor je moeiteloos een adembenemende onderwaterwereld ontdekt. Want langs de ruige Maltese kustlijn zwem je van de ene snorkelhotspot naar de andere. En duik je in mysterieuze onderwatergrotten en scheepswrakken waar kleurrijke visjes langs je schieten.

Je probeert er ook heel wat andere uitdagende watersporten uit. Zo zweef je met een flyboard boven het wateroppervlak. Of doorklief je de golven met een subwing. Plezier gegarandeerd!

Voordelige tophotels

Wie buiten het seizoen reist, scoort vaak voordelige vliegtuigtickets. En logeert in de meest waanzinnige hotelkamers, zonder daar veel geld voor neer te tellen. Want Malta ligt bedekt met luxueuze boetiekhotels. Die verschuilen zich vaak achter een eeuwenoude gevel. Zo werden heel wat authentieke boerderijen omgetoverd tot moderne vakantie-oasen, ook gekend als farmhouses.

Heerlijk terroir

Dankzij het milde klimaat toveren de Maltese boeren heel wat lekkere ingrediënten op tafel. Met een handige digitale kaart speur je de lokale boerderijen op en shop je er verse, lokale producten. Zo proef je er elke herfst van sappige citrusvruchten, zoete artisjokken en knapperige aubergines.

Roer je liever niet zelf in de potten? Reserveer dan een plekje in een culinair restaurant. En probeer er een bord ‘lampuki’ uit. Waarbij een verse moot vis op je tong wegsmelt. Kies als afsluiter voor een portie ‘Ghadam tal-Mejtin’. Deze koekjes worden vooral in november geserveerd, ter ere van Allerheiligen.

Tijdens het Sint-Maartensfeest, op 11 november, pakken de bakkers dan weer uit met een verse lading ‘Ħobża ta’ San Martin’. Deze zachte, zoete broodjes verrassen je met een kruidige nasmaak en een fruitige toets.