Zonder stress de feestdagen vieren

November 2019. De feestdagen naderen met rasse schreden. Hou je ervan om gezellig met de hele familie of met een grote groep vrienden samen kerst of nieuwjaar te vieren? Dan zijn de groepshuizen van Belvilla een idee. Omdat je alles samen doet, creëer je een instant samenhorigheidsgevoel. Samen het feest voorbereiden, samen koken, samen lachen, cadeautjes uitpakken voor het haardvuur, maar ook samen opruimen. Geen stress dus want veel handen maken licht werk! En ondertussen blijft je eigen huis helemaal netjes. Zin gekregen?

Feestvieren in prachtige groepshuizen

Een vakantiewoning die op zo’n 10 minuten rijden van Dinant ligt, maar toch midden in de natuur, omringd door beboste heuvels en weides, is de Moulin de Vaulx in het kleine maar mooie dorpje Falaën. Deze oude boerderij is tot in de puntjes gerenoveerd en jong en oud zal hier ongetwijfeld plezier hebben. Met zijn allen aan de gezellige tafel kan je feest niet stuk. Je kunt hier terecht met 18 personen. Heb je nog geen tijd gehad voor je kerstshopping, dan vind je in Dinant de leukste winkels. Zo heb je bijvoorbeeld de prachtige zaak La Crécelle met decoratieartikelen, keramiek, modeaccessoires en originele snuisterijen. Voor een exclusief pareltje moet je naar vakantiehuis La Conciergerie in Beauraing, ook niet zo ver van het mooie Dinant. Dit 18de-eeuwse gebouw ligt in een omheind park waar je met de hele groep in alle privacy kunt vieren. Met een verwarmd binnenzwembad en sauna, een reusachtige speelkamer en een bioscoopkamer hoef je zelfs niet naar buiten.

Supergezellig samenzijn, kerstmarktjes bezoeken en kerstwandelingen maken

Vakantiehuis La Maison d’hives in het gehucht Hives is een luxueuze villa met een naar het zuiden gerichte tuin in een rustige omgeving. Aan een supergrote tafel kun je hier met 22 personen Kerstmis vieren. Petanque spelen doe je buiten, een potje biljarten binnen.

Tussen Durbuy, La Roche-en-Ardenne en Vielsam ligt villa Opaal uitnodigend tegen een heuvel, midden in het groen. Je komt terecht in een groot houten natuurhuis met alle comfort waar je meteen een instant warm gevoel van krijgt. Geen stress hier, maar alles voor een supergezellig samenzijn. Van 21 tot 29 december kun je ook naar de kerstmarkt mét ijsbaan in La Roche-en-Ardenne en op 28 december is er een kerstwandeling met kampvuur en barbecue.

Klinken op het nieuwe jaar in de jacuzzi

Niet zo ver van villa Opaal ligt villa La Rose Des Vents boven op een heuvel. In deze hedendaagse villa kun je zelfs om middernacht met een glaasje champagne in de jacuzzi klinken op het nieuwe jaar. En wie zou er op 1 januari niet willen wakker worden met dit prachtige uitzicht… Als dat nog niet voldoende is, kun je bij de Baraque de Fraiture nog wat aan wintersport doen.

Zin gekregen in samen feestvieren? Wil je verblijven in een bijzondere woning? Dan kun je terecht bij Belvilla met het grootste aanbod van kwaliteitsvolle vakantiewoningen in de Ardennen (maar liefst 1.300 woningen in de streek).