Zuid-Tiroolse architectuur op hoogte

Architectuur met een toekomstvisie bewonderen… spontaan gaan gedachten uit naar moderne, kosmopolitische steden. Dat er in Zuid-Tirol een bijzondere, hedendaagse bouwtrend is ontstaan, is misschien nog niet zo bekend. De coolste architectuur ontdek je al reizend in dit prachtige landschap. Ontdek een nieuw Zuid-Tirol.

Wijndomeinen, wijnkelders en – musea

Talloze nieuwe architectonische staaltjes van schoonheid bewonderen kan via de Zuid-Tiroolse Wijnroute. Met een grote verscheidenheid aan ideeën is het de architecten gelukt om het authentieke karakter van de wijndomeinen in stand te houden en ze een moderne touch te geven. Functionaliteit, duurzaamheid en esthetiek gaan hand in hand. Combineer een rondleiding met een degustatie en geniet met alle zintuigen. Het wijndomein Tramin is hier een mooi voorbeeld van.

Berghutarchitectuur: hedendaags op de berg

Innovatief, duurzaam en hedendaags zijn ook de nieuwe generatie berghutten. Op internationaal niveau zijn de nieuw gebouwde en gerenoveerde bouwwerken bekroond met prijzen en onderscheidingen. Hierbij vormen juist het alpiene en hoogalpiene gebied speciale uitdagingen voor architecten en bouwkundigen. Ontdek hier een aantal pareltjes op hoogte zoals de Rifugio al Sasso Nero en de Edelrauthütte.

Musea in de hoogte

Indrukwekkend zijn ook de moderne musea in de bergen. Het Messner Mountain Museum is zo’n bijzonder project ontworpen door de beroemde Britse architect Zaha Hadid. Het herbergt een permanente tentoonstelling gewijd aan het traditionele alpinisme. Het schitterende uitzicht op de indrukwekkende Dolomieten en Alpen krijgen bezoekers er gratis bij. Een ander museum op de top van de regio Kronplatz is Lumen: 1.800 vierkante meter gewijd aan bergfotografie.

Hotel, lodge, chalet of guesthouse

Prachtige architectuur bezoeken … is één ding. Maar na inspanning volgt volledige ontspanning. Jezelf wentelen in de schoonheid van hedendaagse architectuur kan ook in uitzonderlijke accommodaties.

Gloriette Guesthouse is een ideale verblijfplaats om zowel te genieten van de bergen als de stad. Bolzano / Bozen ligt op 10 minuten met de kabelbaan. Het hotel heeft een bijzondere architectuur en het zwembad op het dak is om nooit te vergeten. Laat de beelden voor zich spreken.

De luxueuze lodges van Cirna zijn gebouwd in massief hout en hebben grote terrassen en glazen wanden. De bio-architectuur van de lodges en de inrichting van de appartementen weerspiegelen de unieke stijl van het gebied. Licht en ruimte garanderen echt wooncomfort voor een exclusieve vakantie midden in de natuur.

Ecohotel Saltus ligt in het bos op een hoogte van 1.100 meter boven zeeniveau, vlakbij Bolzano / Bozen. De Forest Spa van het wellnesshotel is 99% chemievrij en zorgvuldig in het bos verwerkt. Hier kun je dus ‘bosbaden’ in natuurlijk bergwater.