Inspiration 1947 by Michel Herbelin

Het Franse horlogemerk Michel Herbelin bestaat dit jaar 70 jaar. Om dat te vieren brengt het merk een bijzonder horloge op de markt in een beperkte uitgave van 500 genummerde exemplaren. De “Inspiration 1947” is een mechanisch uurwerk dat handmatig wordt opgewonden en traditie en innovatie verenigt.

Horloge met stijl

Voor deze jubileumeditie liet Michel Herbelin zich inspireren door de horloges uit de beginperiode (1947-1950) van het merk. De perfect afgewerkte details maken het horloge tot een product van de 21e eeuw.

De ronde kast heeft een diameter van 40 mm en is afgewerkt met eenvoudige, uitgepuurde bandaanzetten. Het geplateerd of geel gepolijst staal doet de bolle wijzerplaat prachtig uitkomen onder gewelfd saffierglas. Een matte zilveren bodem versterkt de sobere look. De twee wijzers hebben de vorm van een licht gekromde dolk en glijden over een duidelijk leesbare wijzerplaat met vergulde, opgelegde indexen. Een discreet datumvenster op 3 uur en een sobere kleine secondenteller geven het geheel een klassieke uitstraling.

Michel Herbelin hecht veel belang aan de afwerking en dat zie je tot in het kleinste detail. Kijk maar naar de bolvormige, gegroefde kroon met blauwe cabochon of de polsband. Het “démasqué” gold leer werd handmatig bewerkt om een patina te verkrijgen dat perfect past bij het tijdloze, elegante karakter van dit bijzonder horloge.

Mechanisch uurwerk met handmatig opwinden

Inspiration 1947 blijft trouw aan het horloge van de jaren 50, met een mechanisch uurwerk dat handmatig wordt opgewonden: voor het eerst bij Michel Herbelin sinds 1970. De Zwitserse makelij staat garant voor een betrouwbaar horloge dat tegen een stootje kan.

Het gekozen kaliber (Sellita 11 1⁄2 SW216-1) met 24 jewels tikt met een frequentie van zo’n 28.800 trillingen per uur en heeft een gangreserve van 42 uur. De transparante bodem van de kast toont ook het schitterende raderwerk met” Côtes de Genève”- decoratie. Liefhebbers van mechanische verfijning zullen in de wolken zijn!

Vakmanschap made in France

Horlogemerk Michel Herbelin werd opgericht in het Franse Charquemont, in de regio Haut-Doubs. Daar dragen ze de kunst van het horlogemaken al 70 jaar hoog in het vaandel. Het familiebedrijf is trots op hun kwaliteitshorloges met strakke lijnen en wil betaalbare horloges maken voor iedereen. Ook voor de jubileumhorloge blijven ze trouw aan deze filosofie. Ze werd ontworpen, in elkaar gezet, afgesteld en gecontroleerd door het huis zelf.