OnePlus Buds Pro 2

Toonaangevend technologiemerk OnePlus zet zijn missie voort om gebruikers te laten genieten van de meest hoogwaardige audio met zijn nieuwe vlaggenschipproduct, de draadloze OnePlus Buds Pro 2. Deze nieuwe oortjes zijn uitgerust met handige nieuwe functies voor Android-gebruikers en verhogen de standaard voor stabiliteit en compatibiliteit op het gebied van ruimtelijke audio (spatial audio).

True Wireless Earbuds (TWS) met Spatial Audio van Google Android

De OnePlus Buds Pro 2 zijn een van de eerste TWS-oortjes die gebruik maken van Google’s bekende ruimtelijke audio-functie die is ontwikkeld voor Android 13. Dit maakt een multidimensionale ervaring mogelijk binnen een paar kleine oortjes. Hierdoor komt het geluid altijd vanuit een vaste positie, ongeacht hoe je beweegt, met de kwaliteit van 3D-audio op bioscoop-niveau.

OnePlus heeft samengewerkt met Google om de ruimtelijke audio van de Buds Pro 2 zo goed mogelijk te optimaliseren, om zo de multidimensionale ervaring in theaters na te bootsen. Met behulp van OnePlus’ Spatial Rendering-algoritme en IMU-sensor brengen de OnePlus Buds Pro 2 de ruimtelijke audiofunctie naar een hoger niveau. Dit zorgt voor extra stabiliteit, compatibiliteit met app-uitbreidingen en de mogelijkheid voor andere applicaties om de technologie te gebruiken.

Vloeiende connectie dankzij Google’s Fast Pair en Audio Switching

OnePlus streeft er altijd naar om gebruikers de best mogelijke verbinding te bieden. Daarom verhogen de Buds Pro 2 hun efficiëntie met de Fast Pair-functie van Android, waarmee je met één tik verbinding kunt maken met Android-apparaten in de buurt. Met behulp van Android’s Audio Switching-functie zijn de Buds Pro 2 in staat om verbinding te maken met twee Android-apparaten tegelijk. Op basis van je eigen voorkeuren kan je de audio daarna zonder enige haperingen schakelen tussen de twee apparaten, zonder te hoeven prutsen aan de Bluetooth-instellingen.

Gezien de compatibiliteit van de meeste audiobronnen die momenteel op de markt zijn, heeft OnePlus ook een op maat gemaakt stereo upmixing-algoritme ontwikkeld. Dit algoritme zorgt voor multidimensionaal geluid bij het gebruik van allerlei audio- en video-apps.

Erik Kay, VP of Engineering bij Android: “Met Android 13 hebben we ruimtelijke audiofunctionaliteit toegevoegd met de mogelijkheid voor partners om deze binnen hun eigen apparaten te gebruiken. Nu OnePlus dit nieuwe framework integreert, naast de ondersteuning voor Fast Pair en Audio Switching, kijken we ernaar uit om hun Buds 2 Pro Series toe te voegen aan het Android-ecosysteem van verbonden apparaten die allemaal samenwerken om er beter van te worden.”