Kindvriendelijke uitstap in Eußerthal

Op zoek naar een uitstapje voor de hele familie in het Duitse Pfalzgebied? Misschien zijn de uitgestrekte bossen rond Eußerthal een goede optie. Je kan er mooie wandelingen maken, lekker eten en helemaal tot rust komen midden de adembenemende natuur. Ideaal voor genieters dus.

Waldlehrpfad voor groot en klein

Eußerthal ligt in het zuiden van de Pfalz aan de Südliche Weinstraße. Het Waldlehrpfad start aan Forsthaus Taubensuhl. Wegwijzers waarop een konijn is afgebeeld wijzen je de leerrijke weg door een bosrijk gebied. Onderweg kom je 13 verschillende haltes tegen met educatieve opdrachten. De volledige themawandeling is iets langer dan 3 kilometer en je eindigt op het punt waar je vertrokken bent bij Forsthaus Taubensuhl. Het Waldlehrpfad is een wandeling op maat van jonge gezinnen, want de volledige route is toegankelijk met kinderwagen.

Forel smullen bij Birkenthaler Hof

Na de inspanning volgt de ontspanning. Bij restaurant Birkenthaler Hof nodigt het buitenterras je uit om een overheerlijke forel te proeven die ter plaatse wordt gekweekt. Groot voordeel is dat je de vis niet verser kan vinden. Het is dan ook hun specialiteit van het huis. Je kan een volledige forel bestellen, maar ook opteren voor een gefileerd exemplaar. Ook aan de allerkleinsten is er gedacht want je kan deze plaatselijke delicatesse als kindergerecht bestellen. Tijdens het wildseizoen werkt Birkenthaler Hof samen met enkele lokale jagers. Zo kunnen ze verse en lokale wildgerechten garanderen.

Birkenthaler Hof biedt daarnaast nog een leuke extra. Ze bieden overnachtingen aan in een vat. De uitbaters richten zich vooral op fietsers en wandelaars die op doortocht zijn en halt houden in Eußerthal. Daarbovenop brengen ze je bagage de dag nadien naar je volgende stopplaats. Zo kan je in de beste omstandigheden je volgende tocht afwerken.
Het adres: Restaurant Birkenthaler Hof, Taubensuhlstr. 2, 76857 Eußerthal in Duitsland.