Nieuw Safari Resort Beekse Bergen

Vanaf vandaag kan je overnachten tussen de wilde dieren met uitzicht op de savanne in het volledig nieuwe Safari Resort Beekse Bergen. Het unieke vakantieresort vlak aan de grens met Antwerpen, in Noord-Brabant werd zopas officieel geopend. Het gebied omvat ruim 42 hectaren en vergde een investering van ruim 100 miljoen.

Unieke vakantie-ervaring voor jong en oud

Safaripark Beekse Bergen is al jaren een vaste waarde in Noord-Brabant, vlakbij de grens tussen België en Nederland. In de zomer van 2017 startte de opbouw van een volledig nieuwe vakantie-ervaring: het Safari Resort Beekse Bergen. Ruim één jaar later opent het nieuwe resort vandaag op feestelijke wijze.

De realisatie van Safari Resort Beekse Bergen vergde een investering van ruim 100 miljoen euro. Het resort is gerealiseerd in een gebied van ruim 42 hectaren. In dit gebied verblijven gasten in luxe lodges, safaritenten en boomhutten verspreid langs savannes en bosgebieden met de meest bijzondere dieren die je vanuit je verblijf kan zien.

Niet alleen overdag, maar ook in de avond kunnen de gasten genieten van een spectaculair uitzicht vanaf hun terras van hun accommodatie met zicht op de savanne en de dieren. Philips Lighting zorgt tijdens de opening nog voor een extra effect door bijzonder mooi licht te creëren wat ’s avonds subtiel de bomen van de savannes verlicht. Als het ware een echte Afrikaanse zonsondergang!

Innovatief en duurzaam

Gedurende de ontwikkeling van Safari Resort Beekse Bergen stond naast de totaalbeleving, het landschappelijk raamwerk ook centraal. In nauwe samenwerking met Stichting Milieufederatie Brabant is een plan gemaakt om de ecologische hoofdstructuur van het gebied te behouden en beschermen. De natuur- en landschapswaarden zijn van essentieel belang voor het behouden van een attractief en recreatief klimaat.

Met deze uitbreiding van het park waarborgt Libéma de unieke en hoogwaardige dag- en verblijfsrecreatie in Nederland. Het resort is innovatief en duurzaam gebouwd volgens het cradle to cradle (C2C) principe, all-electric. De komst van het resort versterkt het (meerdaagse) verblijfstoerisme en de werkgelegenheid in Brabant.

Eerste gasten

De eerste gasten worden in het Safari Resort Beekse Bergen ontvangen, na een feestelijk openingsweekend voor genodigden, op maandag 23 april.