The Kraken Black Spiced Rum

The Kraken Black Spiced Rum maakt een opmars in de Benelux. Slechts twee jaar nadat Jet Import, één van de grootste distributeurs in de Benelux van premium dranken en gezonde snacks, het dynamische merk introduceerde, neemt de donkere gekruide rum een sleutelrol in, in de groei van het rumsegment. Het sterkedrankensegment in België en Luxemburg groeide het afgelopen jaar met 4% (bron 1), vooral door de stijgende interesse in donkere sterkedranken. Binnen het rumsegment is de groei van 13% (bron 1) grotendeels toe te schrijven aan donkere rum, die niet alleen in volume (7,6%, bron 2), maar vooral ook in waarde (10,1%, bron 2) groei optekende. Consumenten opteren steeds vaker voor premium donkere rum. Met The Kraken Black Spiced Rum in het merkenportfolio zal Jet Import deze trend verder uitbouwen en de stijgende vraag tegemoetkomen. 90.000 stuks van de iconische fles zullen dit jaar naar verwachting over de toonbank gaan. Hoog tijd voor een kennismaking!

Waar haalt, om te beginnen, The Kraken Black Spiced Rum zijn intrigerende naam vandaan? Iedere Noor kent het antwoord. De zwarte gekruide rum werd genoemd naar het angstaanjagende zeemonster dat volgens een Noorse legende noodlottige schepen en hun gedoemde bemanning opslokte. Vanwaar nu de link tussen de beruchte naam van dat mythische wezen en deze sterke, rijke, donkere en intense rum (40% alc./vol.), gemengd met een geheime kruidenmix? Volgens de legende zou ooit een schip met een enorme lading donkere gekruide rum, dat koers hield richting Europa, zijn aangevallen door de MONSTERACHTIGE Kraken. De aanval eindigde met de vernietiging van elke levende ziel aan boord van het schip, en van alle vaten rum behalve één – dat onder de ZWARTE INKT van The Kraken zat. Net als The Kraken zelf is deze rum DONKER, KRACHTIG en INTENS … en zo verwierf hij dus zijn naam, als hommage aan de ongeëvenaarde macht van het zeemonster: THE KRAKEN.

The Kraken Black Spiced Rum, afkomstig uit het Caribische Trinidad en Tobago kwam voor het eerst op de markt in de VS in 2010. In 2017 lanceerde distributeur Jet Import het merk in België en Luxemburg. The Kraken is geliefd bij fans van donkere sterkedranken om zijn mysterieuze karamel- en toffeearoma’s, die de gewaagde smaken van kaneel, vanille en nootmuskaat in de mond versterken en eindigen in een blijvende, pittige en kruidige afdronk. Een zeer gewaardeerde serveertopper is The Perfect Storm Fever-Tree Ginger Beer met ijsblokjes, aangevuld met The Kraken Black Spiced Rum en afgewerkt met een schijfje limoen.

“De voorbije jaren – vooral dankzij de populariteit van gin-tonic – tonen consumenten almaar meer interesse in sterkedranken, hun kwaliteit, herkomst en smaakpatroon. Daardoor zijn ze veeleisender geworden, maar staan ze ook open voor variatie. Meer nog, ze gaan actief op zoek naar trends en unieke producten binnen het sterkedrankensegment. Een van die trends is de ontwikkeling van de rummarkt en dan vooral van gekruide rum. The Kraken Black Spiced Rum speelt daarin een prominente rol. Het is dan ook een hoogwaardig eindproduct met een verrassende, en toch toegankelijke smaak. Het mysterieuze verhaal erachter en de out-of-the-box-marketing spelen hierin een prominente rol”, verklaart Stefaan Bettens, CEO Jet Import.

Jet Import mikt dit jaar op een verkoop van 90.000 The Kraken Black Spiced Rum-flessen in België (80%) en Luxemburg (20%), waarvan zo’n derde via de horeca en 70% via de detailhandel (retail en impuls). De rum is verpakt in een makkelijk herkenbare Victoriaanse fles (70 cl). Aanbevolen verkoopprijs: 24,99 euro. Hij is verkrijgbaar in alle groot warenhuizen en supermarkten zoals Colruyt, Delhaize, Carrefour, Cora en Match/Smatch.