Alpina Seastrong Diver 300 Heritage

De editie 2022 van de Seastrong Diver 300 Heritage bevat het complete DNA van Alpina: een sportieve geest, een moderne techniek en een vintage accent dat verbonden is aan zijn historie, geïnspireerd door zijn eerste model Super Compressor, de ’10 Seastrong’.

Bovendien bevat dit horloge een primeur voor het huis: een rokerig groene wijzerplaat met een armband van groen rubber. Met zijn twee drukknoppen, een voor het instellen van de tijd en een om zijn mobiele hulpwijzerplaat te bedienen, is het een automatisch referentieduikhorloge met een diameter van 42 mm en dat tot 300 meter waterdicht is.

Het duikhorloge is nog vrij jong in de historie van de horlogerie, en Alpina heeft het ambacht zich direct vanaf het begin meester gemaakt. Het duikhorloge Super Compressor ’10 Seastrong’ werd in 1969 gelanceerd en is een icoon van het huis geworden. Dit antimagnetische horloge is waterdicht tot 200 meter en heeft een kenmerkende Super Compressor-behuizing: twee kronen, waarvan een bestemd voor het bedienen van de draaiende binnenste ring om de duur van een duik te meten met behulp van een schaal van 1 tot 60 minuten.