Panerai Radiomir Eilean

Het moderne Panerai horloge zoals we het nu kennen werd ontworpen in 1936 met de Radiomir. Het horloge werd ontworpen om de heren van de marine te begeleiden op hun missies. Het instrument draagt dezelfde naam als het materiaal dat het patent draagt van Guido Panerai om de licht geven de wijzerplaten en waarnemingsmechanismen te produceren.

Zoals het lot het wilde, werd er in 1936 een zeilschip gebouwd dat voorbestemd was om de geschiedenis van Panerai te markeren. Eilean, genoemd naar de grote scheepsbouwer William Fife III op de Schotse scheepswerf in Fife, heeft decennia lang de zeeën van Europa en het Caribisch gebied ontdekt voordat het in het begin van de 21e eeuw in verval raakte. Panerai kocht de jacht in 2006 om het in haar oude glorie te herstellen.

De Radiomir Eilean combineert de iconische elementen van de Radiomir-collectie met het esthetische erfgoed van Eilean.

De Radiomir Eilean wordt geproduceerd in slechts 449 stuks per jaar, een hoeveelheid die ons laat denken aan het zeilnummer van Eilan. Het ontwerp wordt in juli 2021 gelanceerd. Dit moment valt samen met de aankomst van de jacht die dezelfde naam draag tin Portofino naar herdenking van Italianess, een concept dat de centraal staat binnen de Italiaanse cultuur, stijl en identiteit beschrijft. De Radiomir Eilean is de perfecte vertaling van het Italiaans erfgoed.