Road to the Amsterdam Marathon (deel 1)

Naïef? Misschien wel. We zullen zien op 16 oktober 2022. Op die dag zal namelijk de TCS Amsterdam Marathon plaatsvinden en wij gaan de uitdaging aan, maar hoe begin je eraan? Welke hardloopschoen is geschikt voor zo’n afstand? Hoe ziet de voorbereiding eruit? Wij gingen ten rade bij Mizuno. Het internationaal sportmerk is dit jaar al voor de 23e keer hoofdsponsor van de TCS Amsterdam Marathon.

De eerste stap om de TCS Amsterdam Marathon tot een goed einde te brengen is de schoenkeuze. Wat voor type loper ben je? Speelt de harde ondergrond een grote rol? Ga je voor een snelle chrono of wens je liever meer stabiliteit en comfort? Welke demping vind je aangenaam? Met al deze factoren moet je rekening houden bij je keuze.

Wave Sky 5

Een erg comfortabele hardloopschoen voor dagelijks gebruik op een harde ondergrond. Hiernaar zijn we op zoek. Mizuno adviseert de Wave Sky 5 voor dames. Een schoen met ademend bovenmateriaal gemaakt van elastisch stretchmateriaal. Hierdoor kunnen je voeten zich perfect aanpassen tijdens het hardlopen en ventileren. Door de harde ondergrond moeten de schokken worden opgevangen en is demping erg belangrijk. Ook hiervoor heeft Mizuno een oplossing met eigen dempingsmaterialen. Dankzij Mizuno Enerzy Core, de Enerzy-tussenzool en de Mizuno Wave technologie is een zachte landing gegarandeerd. Door het zwevend gevoel loop je bijna letterlijk op wolkjes.

Wave Rider 25

Voor mannen stelt Mizuno de Wave Rider 25 voor. Je leest het inderdaad goed. De Wave Rider werd geboren in 1997 en is dit jaar dus aan zijn 25e editie toe. Het is een lichte en neutrale hardloopschoen. Net als bij de Mizuno Wave Sky 5 is er bij de Wave Rider 25 fors ingezet op demping met Mizuno Enerzy-materiaal en de Mizuno Wave technologie. Dankzij de vernieuwde Wave Plate, twee zachte materialen in de vorm van een golf, krijg je nog extra stabiliteit en veerkracht. Deze hardloopschoen ziet er mede door het 3D design trouwens ook erg stijlvol uit.   

Geschikte hardloopschoenen? Check! Ons ultieme doel? Na ruim 42 km finishen in de magische sfeer van het Olympisch Stadion van Amsterdam op 16 oktober 2022. Met trainingen tot 15 kilometer zijn we momenteel in volle opbouw. Volgende maand brengen we een nieuwe stand van zaken in het tweede deel van ‘Road to the Amsterdam Marathon’.