Stabiliteit, comfort en snelheid met Salomon

Voor het herfst/winter seizoen 2023 heeft Salomon zijn assortiment voor wegwedstrijden opnieuw versterkt met een breder assortiment schoeisel en uitrusting dat zich richt op comfort en snelheid. De gloednieuwe DRX Bliss schoen biedt vertrouwen en comfort, terwijl de nieuwe Phantasm serie is ontworpen voor snelheid. Minimalistische, veelzijdige tassen en kleding zijn ontworpen voor racen in alle weersomstandigheden en over alle afstanden.

Voor hardlopers die op zoek zijn naar vertrouwen en begeleiding in hun pas, introduceert Salomon de nieuwe DRX BLISS. Comfort staat voorop bij de DRX Bliss, en het Energy Foam in de tussenzool van de schoen zorgt voor eersteklas demping. Het zorgt ook voor een responsief, bijna springerig gevoel onder de voeten. De Bliss is een alledaagse hardloopschoen en gebruikt dichtere Active Chassis schuimtechnologie aan beide kanten om de voet te ondersteunen en te geleiden tijdens het hardlopen voor stabiliteit onder de voet. Een comfortabele, ademende kraag biedt ondersteuning en de SensiFit technologie omsluit de voet voor een stevige pasvorm. Het bovenwerk bestaat voor 56% uit gerecycled materiaal (21% van het totale gewicht van de schoen).

“Hardlopers houden van schoenen met een hoog bovenwerk, maar sommigen voelen een gebrek aan stabiliteit met hogere zolen”, legt Gatien Airiau, Product Line Manager voor de wegloopschoenen van Salomon, uit. “De DRX Bliss wil alles behouden wat een hoge schoen geweldig maakt, namelijk het superstabiele en dempende Energy Foam in de tussenzool, en tegelijkertijd uitstekende ondersteuning bieden. Dat is precies wat het Active Chassis doet, dat bestaat uit lichtgewicht, flexibel schuim dat de perfecte balans creëert tussen begeleiding en comfort.”

Voor hardlopers die persoonlijke bests willen neerzetten en op het podium willen komen, heeft Salomon zijn topschoen geüpdatet tot de superlichte en supersonische S/LAB PHANTASM 2. Deze schoen is uitgerust met alles wat je nodig hebt om je tijden te verbeteren en je concurrenten voorbij te streven. Deze schoen is uitgerust met alles wat je nodig hebt om je tijden te verbeteren en je concurrenten voorbij te streven, te beginnen met een carbon plaat over de hele lengte met een nieuwe geometrie van de plaat om de voortstuwing te optimaliseren. Het nieuwe Energy Foam+, dat zich boven en onder de plaat bevindt, is een lichter, responsiever schuim dat explosieve voortstuwingsenergie levert wanneer je op snelheid rent. Het bovenwerk is opnieuw ontworpen om lichter te zijn, dankzij een geoptimaliseerde enkellaagse meshconstructie. Het nieuwe schuim en de constructie van het bovenwerk hebben de ontwerpers ook in staat gesteld om het gewicht van de schoen met 10 gram te verminderen, voor een totaalgewicht van 220 gram. De S/LAB Phantasm 2 past ook als een verlengstuk van je voet, waarbij de kraag een comfortabele en stevige pasvorm biedt. De rest van de schoen is ontworpen voor optimale luchtcirculatie en comfort.

Top hardlopers trainen niet altijd in hun lichtste, snelste schoenen. Voor alledaagse snelle runs gebruikt de nieuwe PHANTASM 2 een constructie die vergelijkbaar is met die van de Salomon S/LAB Phantasm 2, maar dan in een ontwerp dat gemaakt is voor meer frequente runs. De Energy Blade composietvezelplaat is ingeklemd tussen twee lagen Energy Foam, met een dichtere onderlaag voor meer ondersteuning. Deze combinatie van plaat en foam, gecombineerd met Salomon’s R.Camber geometrie, zorgt voor een stuiterende, responsieve pas als je versnelt tijdens intervaltrainingen. Het bovenwerk is bewerkt met Engineered Mesh voor een betere pasvorm en meer comfort. Er zijn gevoerde zakken toegevoegd aan de hiel en de tong van de schoen voor een geruststellende pasvorm. De Phantasm 2 heeft meer weerstand dan zijn voorganger dankzij de toevoeging van rubber op de hiel van de buitenzool. ​