Stromer ST1

Toen Stromer in 2011 haar ST1-model voor het eerst op de markt bracht, werd de S-Pedelec in een heel kort tijdbestek een groot succes, niet alleen in het thuisland Zwitserland maar ook in de rest van Europa en in de Verenigde Staten. Dit eersteklas instapmodel in de topklasse van snelle e-bikes overtuigde met een betrouwbare aandrijfkracht, een tijdloos modern design en maximaal rijplezier. Toen en ook vandaag nog is Stromer met zijn tot 45 km/h snelle S-Pedelecs haar concurrenten op de weg naar moderne mobiliteit meer dan een fietslengte vooruit. Stromer lanceert nu een heruitgave van de legendarische ST1.

Pendelen – heen en terug onder constante stress of quality time?

Een zorgverzekeraar stelde het onlangs nog vast: des te meer tijd we spenderen aan het dagelijks pendelen naar en van het werk, des te minder we bewegen en des te vaker we ons gestresseerd voelen. Dit gaat vaak gepaard met diverse symptomen, gaande van nervositeit over vermoeidheid en uitputting tot een echte depressie. Frustratie en stress in de file of plezier en beweging in de frisse lucht? Die vraag is snel beantwoord.

Het verplaatsingsmiddel dat plezier garandeert

Met het compleet hertekende instapmodel Stromer ST1 is rijplezier op weg naar het werk in elk geval verzekerd. Al bij de eerste pedaalslag voel je de kracht van de CYRO-Drive II-motor. Krachtig, dynamisch en nagenoeg geruisloos versnel je in korte tijd tot 45 km/h omdat de motorkracht rechtstreeks op het achterwiel overgaat en niet door ketting en schakeling moet worden overgebracht.

Fiets het verschil

Ontspannen, vol energie en meestal met een brede grijns op je gelaat, zo kom je met de ST1 ‘s morgens op het werk of ‘s avonds thuis aan. En ook de weg naar de winkel of andere verplichtingen die vaak gepaard gaan met het zoeken naar een parkeerplaats of het wachten op bus en trein, worden met de ST1 zoveel leuker.

Met een bereik van 90 kilometer (de batterij kan optioneel tot een bereik van 180 kilometer uitgebreid worden) en met 27,5 inch brede banden is de ST1 een betrouwbare metgezel in het dagelijks leven en vervangt hij vlot de auto of het openbaar vervoer.

Ook de eenvoudige bediening en hantering van de bike draagt bij tot een stressvrije fietstocht. Het in de bovenbuis geïntegreerde OMNI-BT-scherm toont alle relevante ritgegevens, de motorinstellingen kunnen individueel aangepast worden en een slimme antidiefstalbeveiliging is reeds voorgeprogrammeerd.

Met “Smartlock” blokkeer en deblokkeer je de ST1 via Bluetooth, zonder dat je een code moet ingeven of een slot moet verwijderen.

Ook het uithalen van de batterij, bijvoorbeeld om deze thuis of op het werk op te laden, is kinderspel en werkt volledig zonder sleutel: met een druk op de knop kan je de in de onderste buis geïntegreerde batterij in enkele seconden uit de behuizing halen. Natuurlijk kan je de batterij ook gewoon op de bike zelf opladen.