Nokia G50

HMD Global, home of Nokia phones, kondigt een nieuwe smartphone voor de G-serie aan. De Nokia G50 is de meest betaalbare 5G Nokia-smartphone tot nu toe en onderstreept de ‘love it, trust it, keep it’ missie. Met aandacht voor beveiliging, kwaliteit en de belofte om gedurende drie jaar de nieuwste software te leveren, kiest HMD Global bewust voor duurzaamheid en een smartphone die lang meegaat.

Toekomstbestendig

De verwachting is dat 5G-netwerken in 2024 een wereldwijde dekkingsgraad van 40 procent bereiken en een vierde van alle mobiele data verwerken. De ondersteuning van 5G in combinatie met de Qualcomm Snapdragon 480 MP maakt de Nokia G50 geschikt voor jarenlang gebruik.

Het toestel komt met Android 11 en krijgt twee jaar lang OS upgrades en ontvangt bovendien drie jaar lang maandelijkse beveiligingsupdates.

Scandinavische roots

De Nokia G50 blijft trouw aan zijn roots en heeft de bouwkwaliteit waar Nokia-telefoons om bekend staan, verpakt in een klassiek, tijdloos Scandinavisch ontwerp. De smartphone is uitgerust met een haarscherp 6,82-inch HD+-scherm. De Nokia G50 heeft een batterijduur van twee dagen en ondersteunt 18W snelladen.

Fotografie

Om zowel de wonderen der natuur als momenten met dierbaren vast te leggen is de Nokia G50 uitgerust met een 48 MP camera met drie lenzen en AI-functionaliteiten. Foto’s kunnen tevens gepersonaliseerd worden met een watermerkfunctie – ideaal voor social media. Verder is de selfie-camera uitgerust met videostabilisatie.

Partnerships voor aanvullende diensten

Een partnership met Spotify geeft Nokia G50-bezitters direct toegang tot 70 miljoen nummers en 2,9 miljoen podcasts. ExpressVPN biedt extra zekerheid tegen malware en zal beschikbaar zijn op de Nokia G50 met een gratis proefperiode van 30 dagen. Zie hier voor meer details: Spotify en ExpressVPN-partnerschap.