TomTom lanceert state-of-the-art navigatiesysteem

TomTom, de specialist op het gebied van locatietechnologie, heeft de lancering aangekondigd van de TomTom GO Premium; het meest functionele, best verbonden en slimste navigatiesysteem. Dit nieuwe state-of-the-art navigatiesysteem is gebouwd met het thema veiligheid in het achterhoofd. Zo helpt het bestuurders al met hun reis, nog voordat ze in de auto stappen tot en met de laatste passen naar de eindbestemming.

De TomTom GO Premium is voorzien van TomTom’s krachtige navigatie- en verkeersinformatie. Daarnaast heeft het toestel een aantal vernieuwde functies, zoals IFTTT (If This Then That)-integratie, waarmee bestuurders geconnecteerd kunnen blijven met alles wat ertoe doet in een verbonden wereld. Met de IFTTT-functie kan de TomTom GO Premium verbinding maken met apparaten in huis, communiceren met persoonlijke digitale assistenten, afspraken synchroniseren en meldingen ontvangen. Bij thuiskomst gaat bijvoorbeeld de poort of garagedeur automatisch open en bij het verlaten van het huis gaan de lichten uit.

TomTom GO Premium is ontworpen om iedere reis aangenamer te maken. Voordat je in de auto stapt zorgt de ingebouwde Wi-Fi® [1] ervoor dat de software en kaarten up-to-date zijn. Ondertussen kan de bestuurder de TomTom MyDrive companion app gebruiken om zijn route voor te bereiden en zijn bestemming naar het apparaat te sturen. Tijdens de rit kan de TomTom GO Premium ook de locatie en aankomsttijd delen met contactpersonen[2]. Wanneer de bestemming is bereikt, geeft de TomTom MyDrive-app instructies om de gebruiker te voet naar de precieze eindbestemming te leiden. Ook hoeft de bestuurder niet langer te onthouden waar het voertuig precies geparkeerd staat, de app onthoudt dit automatisch.

100 miljoen verkochte TomTom-navigatieproducten

De nieuwe TomTom GO Premium wordt tegelijkertijd gelanceerd met een belangrijke mijlpaal: 100 miljoen verkochte TomTom-navigatieproducten. Om dit te vieren, wordt het apparaat niet alleen geleverd in een standaardeditie, maar ook een speciale editie, genaamd TomTom GO Premium X. De speciale editie heeft een geborsteld gouden afwerking en is alleen verkrijgbaar via de website van TomTom.

De TomTom GO Premium met volledig interactief touchscreen van 5″ of 6″ inch is in Europa verkrijgbaar en in de webshop van TomTom, bij geselecteerde e-tailers en in de winkel voor €329,95 (5″) / €379,95 (6″).