Zelf getest: HP EliteBook x360

Vooraf werd hij aangekondigd als de dunste en veiligste laptop ter wereld, maar is hij dat ook wel? De HP EliteBook x360 richt zich op de zakelijke gebruikers en dat merk je aan de look en feel. Ook de vooraf geรฏnstalleerde editie van Windows 10 Pro en extra beveiligingsopties doen vermoeden dat dit een hebbeding is voor professionals.

Laptop, maar ook tablet

Dankzij de 360 graden scharnier kan je het 13,3 inch scherm van de HP EliteBook X360 perfect omklappen. Met andere woorden: je kan je laptop perfect omvormen tot tablet. Ideaal om een filmpje te bekijken of een presentatie te geven. Bovendien ziet het geheel er ook goed uit in een strakke aluminium behuizing met diamondcut accenten. Het gewicht? Slechts 1,28kg. HP levert daarnaast ook een pen mee en dat is altijd handig.

Indrukwekkende sound

Aangezien de vier speakers van Bang & Olufsen zijn ga je er vanuit dat de geluidskwaliteit top zal zijn en dat blijkt ook te kloppen. In combinatie met de HP ruisonderdrukkingssoftware en HP Audio Boost zal een videoconferentie perfect verstaanbaar verlopen.

Een dag vol vergaderingen en geen stopcontact ter beschikking. Geen probleem! De ingebouwde accu houdt het zonder problemen een volledige werkdag vol. Uit tests is gebleken dat de batterij langer dan 16 uur meegaat.

Diverse aansluitingen

De zijdes van de HP EliteBook x360 zijn verrassend. Aan de ene kant is er de aan/uit knop, een usb poort, een aansluiting voor een hoofdtelefoon, twee volumeknoppen, een ingang voor een smart card en een ingang voor een micro-SIM. Vooral die laatste twee zijn interessant. De ingang voor een smart card levert heel wat voordelen op voor bedrijven. De micro-SIM heeft jammer genoeg wel enkele beperkingen. Zo kan je de grotere SIM-kaarten niet gebruiken. Ook de Nano-SIM is onbruikbaar.

Aan de andere kant kan je de aansluiting vinden voor de voeding, een usb poort, een HDMI-ingang, nog een usb poort en een ingang voor micro-SD geheugenkaart. Jammer genoeg is de laptop dus niet geschikt voor de traditionele SD geheugenkaarten, maar de HP EliteBook x360 blijft een aanrader.