In het oog van de klimaatorkaan

Het klimaat is een grote uitdaging en de recente klimatologische gebeurtenissen hebben ons bewuster gemaakt van de omvang van dit fenomeen. Vanaf 25 juli 2020 neemt Nausicaá, het grootste aquarium van Europa, zijn bezoekers mee ‘In het oog van de klimaatorkaan’, een gloednieuw totaalspektakel gericht op de problemen van de klimaatverandering.

Aan boord van de Nausicaá Explorer, een capsule die door tijd en ruimte reist, neemt de bezoeker een duik tussen koraalriffen en de onderzeese jungle. Geniet van het ballet van de kwallen en de grappen en grollen van de pinguïns. Ondertussen ervaar je ten volle de ingrijpende klimaatveranderingen te midden van overstromingen, vuur en stormen. Er worden pasklare oplossingen aangeboden om de klimaatopwarming te bestrijden en de gevolgen te beperken.

Dankzij de sublieme videomappingtechnologie zorgt studio Pixel n’Pepper voor een totaalspektakel met virtuele 3D-beelden. In totaal zorgen 22 videoprojectors, 16 lichtprojectors, 12 passieve luidsprekers, 4 subwoofers, 4 versterkers, een vloer- en wandprojectiescherm met een oppervlakte van 430 m², met meer dan 45 miljoen pixels, voor spectaculaire effecten en een volledige onderdompeling in het oog van de klimaatorkaan.

Deze nieuwe expositie past perfect bij de missie die Nausicaá al sinds zijn oprichting in 1991 verkondigt, namelijk de mens bewust maken van en informeren over het oceaanleven en de kwetsbaarheid ervan. We hebben allemaal een rol te spelen. De oceaan, het klimaat en het leven van de mens zijn immers sterk met elkaar verbonden en het wordt elke dag duidelijker dat de zeemilieus dringend moeten worden beschermd.

Praktische informatie

Deze nieuwe en niet te missen expositie loopt vanaf 25 juli. Volwassenen betalen een toeslag van €3,90, voor kinderen jonger dan 12 jaar is het gratis.