Mooiste stranden van St. Pete en Clearwater

Meer dan 56 kilometer van de mooiste stranden die net zo divers zijn als hun bezoekers. St. Pete/Clearwater biedt het perfecte strand voor elke reiziger, of het nu natuurliefhebbers, retrofans, vissers, hondenbezitters of winkelliefhebbers zijn. We presenteren vijf geheime strandtips weg van de bekende plaatsen St. Pete Beach en Clearwater Beach.

Voor de casual en de relaxte: Pass-a-Grille Beach

Een beetje hippie, strandvibes, allemaal relaxed en casual? Welkom op het strand van Pass-a-Grille! Alles is hier wat rustiger dan op andere plaatsen. Alles is rustig en – ja – lijkt ook een beetje slaperig. Maar dat is precies wat bewoners en bezoekers waarderen. Op weekdagen buiten het seizoen is het mogelijk om het kilometerslange, fijne poederzandstrand helemaal voor jezelf te hebben. Het kleine stadje langs het strand nodigt uit tot slenteren met zijn verschillende kleine winkeltjes, cafés en restaurants. De idyllische omgeving in St. Pete/Clearwater kan ook heel goed op de fiets worden verkend. Trouwens: voor de juiste start van de stranddag is een ontbijt in een van de heerlijke cafés in Pass-a-Grille een goed idee: met je voeten in het zand, verse pannenkoeken voor je, de zon die je verwarmt , de zee in azuurblauw – een perfecte plek om een ​​ontspannen dag te beginnen.

Voor natuurliefhebbers: Caladesi Island

Dit strand is eindeloos – omdat het eiland Caladesi een eiland is. Een keer per uur vertrekt de veerboot naar het eiland, dat veel meer te bieden heeft dan fijne zandstranden. Voor natuurliefhebbers biedt het de mogelijkheid om een ​​ontspannen strandervaring te combineren met verkenningstochten in de mangrovebossen van het eiland. Bent u sportief, dan kunt u vanaf het vasteland ook in een kajak overvaren. Het voordeel is dat je de kajak direct kunt gebruiken om door de mangrovebossen te peddelen. Zo kun je deze belangrijke habitat in het kustecosysteem van dichtbij ervaren.

Voor vissers, shoppers en liefhebbers van zeevruchten: Madeira Beach

Tussen visserijromantiek en winkelervaring: als u wilt weten hoe een vissersdorp aan de kust van Florida er in het verleden uit zou kunnen zien, moet u zeker een bezoek brengen aan John’s Pass Village en Boardwalk in Madeira Beach. De pittoreske houten huisjes zijn verbonden door loopbruggen direct aan het water. Talloze kleine winkels nodigen uit om rond te snuffelen en rond te kijken, zeevruchten zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid – en als u zelf wilt gaan vissen, kunt u een boot nemen en uw geluk beproeven. Natuurlijk worden de chartertochten begeleid door ervaren vissers die er zijn om te helpen en te adviseren.

Voor gezinnen en retrofans: Redington Shores

Wat hebben Marilyn Monroe en Joe DiMaggio gemeen? Het glamoureuze stel – hij de beroemde honkbalspeler, zij de glamoureuze actrice – hield van Redington Shores. Deze plek is vooral populair bij gezinnen met kleine kinderen, aangezien het zandstrand erg ondiep overgaat in de zee, zodat ouders zich geen zorgen hoeven te maken dat hun kroost door hoge golven wordt omgestoten. Ze houden van het relaxte (vakantie)leven aan de Shores. Watervogels en dolfijnen spotten, lange strandwandelingen – het kan allemaal in dit deel van St. Pete/Clearwater. Niet alleen Marilyn Monroe en Joe DiMaggio waardeerden dat.

Voor hondenliefhebbers: Honeymoon Island

Liefhebbers van harige neuzen vinden hun hotspot op Honeymoon-Island, dat een eigen hondenstrand heeft. Honeymoon Island dankt zijn naam aan een marketingcampagne. Tijdens een lunch met een vriend die redacteur was van een tijdschrift, zei Clinton Washburn meer dan 80 jaar geleden dat het eiland een ideale plek zou zijn voor pasgetrouwden. Zo gezegd zo gedaan: op 8 mei 1940 arriveerden de eerste bruidsparen op het eiland en kreeg het zijn nieuwe naam. Tegenwoordig komen er nog steeds stellen om tijd door te brengen op Honeymoon Island. Inmiddels heeft het eiland echter andere bezoekers getrokken, waaronder onder meer viervoeters.