Tresticklan in een nieuw jasje

Tresticklan is zonder twijfel een van de mooiste natuurreservaten van Zweden. Het park in Dalsland, een van Zwedens grootste wouden zonder wegen of bebouwing, kreeg onlangs een serieuze make-over. Zo zijn er een nieuwe toegang, een nieuwe parking, nieuwe informatieborden, een fijn bezoekerscentrum, … Wat gebleven is: een heerlijk natuurgebied, schurkend aan de Noorse grens, vol wandelmogelijkheden, het jaar rond. Er zijn drie grote wandelroutes om uit te kiezen, waar je ook eindeloos kan variëren. Wouden, elanden, meren, en een letterlijk hoogtepunt op 276 meter boven de zeespiegel.

Foodtrip naar Dalsland

En we blijven in Dalsland. We gaan er drie dagen lang off-grid, weg van Wifi en elektriciteit, om er – in alle luxe en comfort! – te genieten van wat de natuur aan lekkers te bieden heeft. Dalsland heeft namelijk alle ingrediënten om veeleisende foodies op hun wenken te bedienen. Logeren kan je in ‘Swedish Country Living’, 3 luxueuze houten off-grid chalets. De eigenaars nodigen je er uit om samen in de natuur aan het kokkerellen te gaan. Je gebruikt lokale producten, van kippen en schapen tot groenten, aardappelen en (veel) kruiden. Eigenaars Marie en David – voormalige ondernemers in de modewereld – bewijzen met hun unieke formule dat culinair verwennen en ecologische duurzaamheid perfect hand-in-hand kunnen gaan. Samen bezoek je lokale boeren, ontmoet je chefs en proef je van het vele lekkers dat Dalsland te bieden heeft.

Stuur je kinderen naar de ruimte

In Skara kan je je kinderen tot eind maart naar de ruimte sturen: welkom in ‘Space’! Nog tot 31 maart loopt in ‘Bokäventyret’ in Skara namelijk een tentoonstelling over de ruimte. Kinderen kunnen er spelen én leren over de ruimte. Het zonnestelsel is ons ‘huis’ in de ruimte, met in het midden de zon. Met een ‘virtual reality’ bril reizen de kinderen letterlijk door de ruimte. En ze maken hun eerste eigen telescoop… Space is een onderdeel van ‘Bokäventyret’, een grote boekenbeurs in Skara. Skara zelf is een bekende, kleinere stad in oostelijk West-Zweden. Sprookjesachtige natuur, heel veel geschiedenis en veel pret en plezier voor kinderen maken van Skara een ideale bestemming voor een familievakantie.

Jacy’z: nieuw boetiekhotel in Göteborg

Houd je van lifestyle en mooie dingen? Dan ben je vast ook een fan van boetiekhotels. Goed nieuws: Göteborg, sowieso al een stad met een hart voor levensgenieters, heeft er een nieuw boetiekhotel bij: Jacy’z. Vlakbij het bekende Ullevi voetbalstadion ligt dit 100 meter hoge resort hotel. Goed voor 223 kamers, verschillende restaurants en bars, en een Miami-achtig zwembad op de bovenste twee verdiepingen. Het design boetiekhotel is gehuisvest achter een gewaagde glazen gevel, en baadt in een sfeer van luxe, overvloed, glitter&glamour en ongebreideld levensgenot. En dat alles in het centrum van het bruisende Göteborg.