TECHSYN voor meer duurzaamheid

Bridgestone, een wereldleider op het gebied van duurzame mobiliteit en geavanceerde oplossingen, ARLANXEO, een toonaangevende fabrikant van synthetisch rubber, en Solvay, een van de wereldwijde wetenschappelijke topbedrijven en wereldleider op het gebied van sterk dispergeerbare silica (Highly Dispersible Silica – HDS), zowel voor innovatie als voor productie, hebben vandaag de introductie van TECHSYN aangekondigd, een nieuw, gezamenlijk ontwikkeld bandentechnologie-platform voor ongeëvenaard sterke en milieuvriendelijke banden.

Een nieuw tijdperk voor duurzame mobiliteit

TECHSYN combineert chemisch geoptimaliseerd synthetisch rubber met op maat gemaakte silica. Die reageren op moleculair niveau op elkaar, wat zorgt voor uitstekende prestaties zonder compromissen.

Alle materialen in TECHSYN werden parallel door de drie bedrijven ontwikkeld om een platform voor bandentechnologie te creëren dat zorgt voor ongeëvenaarde prestaties. TECHSYN zorgt ervoor dat banden tot 30% minder slijten en verlaagt de rolweerstand tot 6%, ten opzichte van overige conventionele zomerbanden van Bridgestone EMIA4, en dat zonder op andere vlakken concessies te hoeven doen. Om te zorgen dat minder materiaal verloren gaat bij de slijtage van banden, werd tijdens de ontwikkeling van TECHSYN extra aandacht besteed aan verbeteringen op het gebied van bandenslijtage.

Door deze verbeteringen worden de TECHSYN-banden duurzamer: het totale brandstofverbruik en de totale CO2-uitstoot reduceren en de levensduur van het loopvlak wordt verlengd.2 Zo gaan deze banden tot ongeveer 30% langer mee3, wat uiteindelijk resulteert in een band die minder vaak vervangen hoeft te worden. Hierdoor wordt op de lange termijn het verbruik van grondstoffen gereduceerd.

Tegen 2050 wil Bridgestone aan de hand van zijn Sustainability Business Framework en een reeks duurzaamheidsdoelstellingen voor de middellange termijn, een bedrijf zijn voor duurzame oplossingen. De introductie van TECHSYN, dat het milieu centraal stelt, is een mijlpaal in dit transformatieproces.