Beluga Epicure by Lalique

De gelimiteerde editie van 1.000 Beluga Epicure by Lalique karaffen is het resultaat van een samenwerking tussen Beluga Noble Russian Vodka en de legendarische Franse kristal- en juwelenfabrikant Lalique.

Beluga Epicure by Lalique is een eerbetoon aan de waarden die beide merken delen: de hang naar perfectie, traditionele ambacht en oog voor detail. De term Epicure onderstreept hierbij de carpe diemgedachte die eenieder zou moeten nastreven.

Bij het ontwerpen van de karaf haalde Lalique haar inspiratie uit het rijke verleden, het unieke productieproces en de ingrediënten van Beluga vodka. Daarnaast werden ook “de drie F’en” van Lalique geïntegreerd: Female, Flora en Fauna. Op de fles staat een enigmatische naakte vrouwenfiguur afgebeeld, omgeven door korenhalmen; symbool van de oogst en vruchtbaarheid, gevat in art nouveaustijl.

Ambachtslui van de Lalique ateliers in de Elzas produceerden elke karaf met de hand. Eerst werd het kristal geblazen in een metalen vorm, vervolgens geslepen en gepolijst en uiteindelijk voorzien van een uniek gegraveerd serienummer op de bodem.

De kunstwerkjes werden afgevuld met een unieke Beluga vodka die maar liefst 100 dagen rustte na de distillatie. Zoals alle Beluga vodka’s werd ook deze Epicure geproduceerd met het zuiverste water afkomstig van bronnen in Siberië.

Kostprijs: 9.000 euro