Nieuwe afleveringen van Belga Sport

In vier nieuwe afleveringen van Belga Sport blikt Canvas terug op memorabele momenten en helden uit de Belgische sportgeschiedenis.

Aan de hand van archiefbeelden en interviews met betrokkenen en kroongetuigen gaat het programma op zoek naar nieuwe inzichten, de volledige waarheid en de juiste toedracht van volgende historische sportgebeurtenissen :

Tom Boonen – De Wonderjaren: over de succesvolle beginjaren in de profcarrière van Tom Boonen, bekroond met een wereldtitel in Madrid in 2005.
Onyx-Moneytron – In rook opgegaan :  over het Formule 1 avontuur van Jean-Pierre Van Rossem met zijn Onyx-Moneytron-team in 1989-1990)
Pär Zetterberg – Succes smaakt zoet : over de carrière van een topvoetballer met diabetes, die het grootste deel van zijn carrière bij Anderlecht speelde, van 1986 tot 2006.
Het EK Judo van 1997 – Alleen goud is goed genoeg: over de succesjaren van het Belgische judoteam onder leiding van Jean-Marie Dedecker in de jaren ’90.

Belga Sport is een productie van Woestijnvis. De nieuwe afleveringen waren eerder te zien op Play Sports maar Canvas zendt ze nu voor het eerst uit op open net.

Het commentaar is opnieuw van voormalig VRT-sportjournalist Carlos De Veene.

Vanaf maandag 11 februari om 21.20 u. op Canvas en vrtnu.be.