Sport slimmer en verbeter je fitnessleeftijd

TomTom lanceerde onlang fitnessleeftijd, fitnesspunten en gepersonaliseerde work-outs voor de TomTom sporthorloges[1]. Gecombineerd helpen deze nieuwe functies om slimmer fitnessdoelstellingen te halen en gezonder te leven.

TomTom fitnessleeftijd geeft inzicht in de fitheid van gebruikers

TomTom fitnesspunten geeft gebruikers inzicht in hoe hun work-out hun fitnessleeftijd beïnvloedt;    TomTom gepersonaliseerde work-outs geven persoonlijke begeleiding bij work-outs gebaseerd op het persoonlijke fitnesslevel en sportdoelstellingen.

Corinne Vigreux, mede-oprichter en managing director van TomTom Consumer: “Ik vraag me tijdens het sporten altijd af of mijn inspanningen me echt fitter maken en ik weet dat ik niet de enige ben. Door het introduceren van fitnessleeftijd en fitnesspunten hebben we nu een betrouwbare manier ontworpen om fitheid te meten. We zijn trots om een ‘personal coach om je pols’ te introduceren die je motiveert om meer te doen dan wat nodig is en die je inspanningen erkent als je genoeg hebt gedaan.”

TomTom fitnessleeftijd & fitnesspunten

TomTom fitnessleeftijd geeft gebruikers een leeftijd die is gerelateerd aan hun fitheidsniveau. Fitnessleeftijd is gebaseerd op de VO2 max en vergelijkt het fitheidsniveau met de leeftijd en sekse. VO2 max (de maximale hoeveelheid zuurstof die een persoon kan benutten per minuut voor zijn lichaamsgewicht) is een zeer belangrijke indicator van je conditie en is een wereldwijd geaccepteerde meetmethode.

Gebaseerd op je fitnessleeftijd verdien je bij iedere work-out fitnesspunten. Hoe groter de inspanning, hoe meer punten je verdient. Verdien 100 fitnesspunten per dag om een gezonde levensstijl te behouden. Als gebruikers drie keer per week 500 fitnesspunten behalen, verbetert de fitnessleeftijd in de loop van de tijd.

Urho Kujala, Hoogleraar Sports & Exercise Medicine aan de universiteit van Jyväskylä, en betrokken bij het onderzoek dat is gebruikt om TomTom fitnessleeftijd te ontwikkelen, zegt: “Recent onderzoek heeft aangetoond dat de aanbevolen work-out om de gezondheid en fitheid te optimaliseren persoonlijk is en vooral wordt bepaald door het huidige fitheidsniveau. TomTom fitnessleeftijd is gebaseerd op dit onderzoek en houdt rekening met deze individuele factoren. Daarom is het over het algemeen een betere leidraad om fitter te worden ten opzichte van bestaande absolute meeteenheden zoals het aantal stappen, calorieën en actieve tijd. Daarbij wordt het makkelijker voor gebruikers om gezonder en fitter te leven.”

Gepersonaliseerde work-outs

Gepersonaliseerd work-outs bieden gebruikers vijftig hardloop- en fietswork-outs op hun TomTom sporthorloge. De intensiteit en duur zijn automatisch aangepast aan het persoonlijke fitnessniveau. De gepersonaliseerde work-outs kunnen bijdragen aan het verbeteren van de fitnessleeftijd en tegelijk ondersteunt het persoonlijke fitheidsdoelstellingen. Denk aan het lopen van een marathon, het verlagen van het vetpercentage, het verbeteren van spierkracht of het sneller hardlopen of fietsen.

Overige updates

Notificaties op de telefoon en Autopause zijn nu ook beschikbaar voor de TomTom sporthorloges. Met telefoonnotificaties zie je inkomende gesprekken en tekstberichten op je horloge. Met Autopause pauzeert je sporthorloge automatisch als je stopt met bewegen. Hierdoor hebben je korte pauzes geen negatieve invloed op je prestatiedata.

TomTom fitnessleeftijd en fitnesspunten zijn ontwikkeld ter begeleiding en motivatie voor iedereen, onafhankelijk van hoe fit je bent en welke sport je beoefent. Alle nieuwe functies worden beschikbaar via een software-update voor alle sportproducten[2] en de TomTom Sports app vanaf september 2017.

[1] Beschikbaar voor TomTom Runner 2, TomTom Runner 3, TomTom Spark, TomTom Spark 3 en TomTom Adventurer. De functies ’fitnessleeftijd’ en ’fitnesspunten’ zijn alleen beschikbaar voor de cardio varianten.

[2] Beschikbaar voor TomTom Runner 2, TomTom Runner 3, TomTom Spark, TomTom Spark 3 en TomTom Adventurer. De functies ’fitnessleeftijd’ en ’fitnesspunten’ zijn alleen beschikbaar voor de cardio varianten.