Smullen in restaurant Heering

Toevallig op citytrip in de Deense hoofdstad Kopenhagen en op zoek naar een aangenaam restaurant? Wij kunnen alvast Heering aanraden waar je het beste van Denemarken krijgt voorgeschoteld. Extra troef is de vriendelijke bediening en de uitstekende ligging. Heering ligt namelijk in het midden van het prachtige Nyhavn.

Op zoek naar een lekker ontbijt, lunch of diner? Bij restaurant Heering ben je aan het juiste adres. De zaak opent haar deuren al om 9u ’s morgens voor de vroege vogels op zoek naar een ontbijt. ’s Middags zorgt de chef voor een typisch Deense lunch en ’s avonds serveert hij eerder Europese bistrogerechten. Met een aangepaste wijn smaakt die vis of sappige steak gegarandeerd nog beter.

Pittig aperitief

In restaurant Heering kan je zowel plaatsnemen buiten bij mooi weer, binnen op het gelijkvloers of op de eerste verdieping met een prachtig zicht op het water. Eén van de lokale specialiteiten ontdekken we al bij het aperitief. Een keuze uit verschillende cocktails op basis van Snaps Bornholm. Er bestaan maar liefst acht verschillende soorten Snaps Bornholm met elk een andere specifieke smaak. Voor de durvers kunnen we nummer 1 zeker aanraden. Een cocktail op basis van chili.

Overheerlijke vis

Door zijn uitstekende ligging aan zee is het geen geheim dat Denemarken gespecialiseerd is in bereidingen met vis. Vooral kreeft, oesters, zalm en mossels doen het heel erg goed. Als voorgerecht opteren we voor de tartaar van zalm en de carpaccio. Een uitstekende keuze blijkt achteraf. Als hoofdgerecht kiezen we voor de tournedos met truffelsaus en de oven gebakken zalm met een glas passende witte wijn. Om de gezellige avond af te sluiten krijgen we nog een chocolade cake voorgeschoteld. Rekening houdend met de ligging, vriendelijke bediening en overheerlijke maaltijd is Heering zeker een aanrader.

Het adres: Restaurant Heering, Nyhavn 15, 1051 Kopenhagen (Denemarken)