HAY for Sonos-collectie in vijf kleuren

Sonos (Nasdaq: SONO) maakt bekend dat de vijf exclusieve Sonos One-edities die in samenwerking met het toonaangevende Deense designmerk HAY zijn ontwikkeld, verkrijgbaar zijn vanaf 5 november 2018. De volledige collectie werd als eerste getoond op de Salone del Mobile in Milaan en omvat de kleuren Forest Green, Pale Yellow, Soft Pink, Light Grey en Vibrant Red. De nieuwe lijn is die dag vanaf 10.00 uur verkrijgbaar op sonos.com, in de Sonos-winkels in New York en Berlijn, bij HAY House in Kopenhagen, HAY House Amsterdam, HAY Rotterdam en bij de Bijenkorf.

De samenwerking is het resultaat van het streven van beide bedrijven om toegankelijke en geavanceerde producten te creëren die passen in het moderne dagelijkse leven. De exclusieve collectie is speciaal ontworpen om modern design samen te brengen met fantastisch geluid – en dat in elk huis.

“Bij HAY zijn geen twee producten hetzelfde. Voor mij moet ieder voorwerp zijn eigen kleurencombinatie hebben: een stoel, een tandenborstel en een item van porselein hebben nooit dezelfde kleur, maar ze kunnen elkaar wel aanvullen. Voor de Sonos-collectie haalden we onze inspiratie uit ons dagelijks leven thuis. We wilden kleuren creëren voor iedereen”, zegt Mette Hay, medeoprichtster van HAY.

“De gele versie is bedoeld voor keukens en badkamers met roestvrijstaal en porselein. De groene tint doet mensen denken aan potten of planten bij het raam. Lichtgrijs is voor iedereen. Het was belangrijk om de juiste kleurschakering te vinden – één die met zijn neutrale kleur zowel past in werkomgevingen als thuis en bij verschillende interieurs. Roze is de kleur die ons verbindt met de mode – we hebben het gevoel dat roze op dit moment een speciale aantrekkingskracht heeft. Het iconische rood was de laatste kleur die ik koos voor de collectie, omdat dit zo’n opvallend contrast creëert ten opzichte van meubels.”

“De missie van Sonos is onze gebruikers een fantastische luisterervaring te bieden. Onze designfilosofie richt zich op de verfijnde integratie van het dagelijkse leven en sounddesign. We streven hiernaar zonder concessies te doen aan akoestiek, connectiviteit of de luisterbeleving. Onze speakers zijn niet ontworpen om de aandacht op te eisen, ze zijn ontworpen om natuurlijk op te gaan in hun omgeving. Met HAY hebben we deze integratie naar een hoger niveau kunnen tillen door de speakers aan te passen aan de verschillende HAY-interieurs”, zegt Tad Toulis, VP Design bij Sonos.

Ter ere van de lancering werkt Sonos op 5 november samen met het radiostation NTS voor een tien uur durende show: The Sound of Colour. Vijf verschillende artiesten zetten in 120 minuten een bijzondere show neer op basis van de opvallende kleuren uit de collectie.

“My eyes are green / ’Cause I eats a lot of vegetables / It don’t have nothing to do / With your new friend”. Neo-soulicoon Erykah Badu maakt haar langverwachte debuut bij NTS voor The Sound of Colour, waarin ze een mix presenteert die gebaseerd is op planten en op alles dat groen is. De zogenaamde ‘jizz-jazz’-artiest Mac Demarco brengt een ode aan de roze editie met een sessie vol op roze geïnspireerde muziek – van de lo-fi-nonchalance van Ariel Pink tot mierzoete Japanse hits uit de jaren tachtig. Drone metal-pionier Stephen O’Malley, het meest bekend om zijn werk als leadzanger van Sunn O))), verzorgt een soundscape voor alles wat kleurloos en grijs is. Het Noorse synthpop-duo Smerz, kind aan huis bij NTS, neemt het voortouw voor een twee uur durende muziekselectie doordrenkt met geel, terwijl ‘bubblegum industrial’-producent Croatian Amor zijn show componeert met een diep rood accent. Stem 5 november vanaf 17.00 uur af op NTS om hun creaties te beluisteren. Ga daarvoor naar NTS Live of gebruik de NTS-knop in de Sonos-app. Lees meer over het project op de NTS-website.

De HAY Sonos One is vanaf 5 november 2018 voor 259 euro verkrijgbaar via sonos.com, in de Sonos-flagshipstores in New York en Berlijn, evenals bij HAY House in Kopenhagen, HAY House in Amsterdam, HAY Rotterdam en bij de Bijenkorf.