Lenovo ThinkStation P360 Ultra

Lenovo introduceert de ThinkStation P360 Ultra. De machine is half zo groot als een traditioneel desktop workstation met een kleine vormfactor. Het chassis is minder dan 4 liter in totaal volume, maar beschikt nog steeds over 12e generatie Intel Core-processors en ondersteuning voor NVIDIA RTX A5000 mobiele professionele graphics. Met deze nieuwe vormfactor presteert de ThinkStation P360 Ultra meer dan 50% beter dan de vorige generatie kleine vormfactor desktop workstations.

Lenovo werkte nauw samen met NVIDIA om een unieke oplossing te ontwikkelen om zowel de GPU te huisvesten als de koeling te leveren die nodig is om de RTX A5000 mobiele grafische kaart te ondersteunen. Daarnaast heeft Lenovo in samenwerking met Intel, met een dubbelzijdig moederbord en een verhoogde luchtstroom, 12e generatie Intel Core-processoren ingebouwd, met maximaal 16 cores bij maximaal 125 watt – een primeur voor Lenovo.

Het nieuwe systeem biedt tot 128 GB DDR5-geheugen, twee PCIe Gen 4-sleuven voor uitbreidingsmogelijkheden, tot 8 TB aan M.2-opslag en ondersteuning voor maximaal acht beeldschermen. De ThinkStation P360 Ultra is ook het enige desktop workstation in de branche dat is uitgerust met dubbele onboard ethernet- en Thunderbolt™ 4-poorten voor maximale flexibiliteit en I/O-uitbreiding.

De ThinkStation P360 Ultra is volledig ISV-gecertificeerd en op het hoogste niveau getest om aan de MIL-SPEC-normen te voldoen, zodat gebruikers meer kunnen doen in minder tijd met een vertrouwd en betrouwbaar apparaat. De nieuwste toevoeging aan het portfolio van desktop workstations van Lenovo volgt ook zijn streven naar milieuduurzaamheid, door gebruik te maken van 90% gerecycled karton en schuimkussens in de verpakking en 26,5% gerecycled plastic materiaal in het systeem zelf. Lenovo heeft ook belangrijke duurzaamheidsdiensten voor dit product mogelijk gemaakt, waaronder asset recovery voor recycling aan het einde van de levensduur en CO2-compensatie, waardoor de gebruiker de gemiddelde koolstofuitstoot die met het systeem gepaard gaat kan compenseren door koolstofcompensatiecredits bij te dragen aan een VN-klimaatactiepartner.

Dankzij de kleinere afmetingen is de P360 Ultra 15% lichter dan eerdere workstations met een kleine vormfactor. Dit betekent dat er 33% meer machines op een pallet of in een zeecontainer passen, wat resulteert in minder transporten en een lagere CO2-uitstoot in termen van transport. Bovendien is de ThinkStation P360 Ultra erkend met belangrijke certificeringen van ENERGY STAR®1en TCO2 Certified en is ook EPEAT® Gold geregistreerd in de Verenigde Staten.