Zelf getest: Sharp e-scooter EM-KS2

De koudste dagen liggen achter ons en daar zullen de meesten onder ons gelukkig mee zijn. Hoog tijd om je elektrische scooter uit de garage te halen en volledig klaar te maken voor de lente. Sharp bracht ondertussen twee e-scooters op de markt: de EM-KS1 en EM-KS2. Wij mochten de Sharp e-scooter EM-KS2 zelf testen.

E-scooters zijn ondertussen een normaal verschijnsel geworden in het straatbeeld. Mensen gebruiken ze dagelijks voor een korte rit richting school of werk. Vooral in grote steden heerst er een echte hype. De reden is dan ook logisch: liever een compacte en milieuvriendelijke elektrische step die je kan opplooien dan een vervuilende stadswagen in combinatie met een dure parkeerplaats.

Uitstekende actieradius

Met een gewicht van 18,8 kg kan de Sharp e-scooter EM-KS2 een afstand van bijna 40 kilometer afleggen. In de praktijk is dit iets minder, maar dat is volledig afhankelijk van factoren zoals de weersomstandigheden en het wegdek. Zo zal je bij hevige tegenwind of in een straat bergop heel wat meer inspanningen vragen van je batterij. De EM-KS2 heeft een laadvermogen van maximaal 120 kilogram. Perfect dus voor iedereen die naar school of het werk pendelt met een volle rugzak mee.

Veilig en gebruiksvriendelijk

De Sharp e-scooter EM-KS2 is éénvoudig in gebruik. Dankzij de versnellingshendel kies je zelf de gewenste snelheid. Toch nog onzeker? Dankzij de snelheidsbegrenzer ga je zeker nooit te snel. Remmen is ook een fluitje van een cent dankzij de elektrische remmen en mechanische schijfremmen. Om een optimale veiligheid te garanderen werd ook gedacht aan de zichtbaarheid. De witte koplamp en een rood achterlicht vallen meteen op in het donker. Tijdens het remmen gaan de lichten zelfs knipperen. Tenslotte zijn er ook rondom rond reflectoren aangebracht op de elektrische scooter. Je kan jezelf natuurlijk nog extra beschermen door het dragen van een veiligheidshelm en fluorescerende kledij.

Door weer en wind

De e-scooter heeft een zwarte look met rode accenten en is gemaakt uit aluminium en staal. De 10-inch luchtbanden, de mechanische bel en de IPX4-certificering komen de veiligheid en comfort ten goede. IPX4 garandeert weerstand tegen slechte weersomstandigheden zoals sneeuw en regen. Hierdoor kan je probleemloos door plassen rijden zonder schade te veroorzaken al is dit natuurlijk niet aan te raden. Hou ook steeds beide handen op het stuur en denk aan de verkeersregels.  

Technologische snufjes

In de huidige tijden kon ook een eigen app niet ontbreken. Met de Sharp Life App krijg je toegang tot tal van weetjes zoals de afgelegde afstand en het batterijniveau van je EM-KS2. De applicatie fungeert ook als sleutel waarmee je de scooter kan ontgrendelen en vergrendelen vanop afstand. De ingebouwde LED display op het stuur van de elektrische scooter is ook een handig hulpmiddel. Zo kan je je snelheid, batterijniveau, afgelegde afstand van de rit, totale afstand en gekozen versnelling te weten komen. Een ander technologisch snufje is de ingebouwde USB-poort in het stuur van de e-scooter. Ideaal om je smartphone op te laden of je telefoon te gebruiken als GPS zonder veel batterijverlies.      

Duurzame accu

Zoals eerder vermeld kan je dankzij een batterijcapaciteit van 10.4 Ah ongeveer 35 kilometer afleggen met de elektrische scooter van Sharp. Het vermogen van de elektromotor bedraagt 350 watt. Het duurt ongeveer 6 à 8 uur voordat de accu terug volledig opgeladen is. Via de ingebouwde LED display of de Sharp Life App kan je onmiddellijk het laadniveau controleren. Conclusie: de Sharp e-scooter EM-KS2 is meer dan goedgekeurd en een handig hebbeding voor korte afstanden!