Zelf getest: Teufel Boomster

Teufel introduceert met de Boomster al de derde generatie van de Bluetooth luidspreker. Doel van de Duitse fabrikant van audioproducten is uiteraard enkele verbeteringen doorvoeren tegenover de vorige Boomster. Wij mochten de nieuwe Teufel Boomster testen.

Eénvoudig stoer

De Teufel Boomster is beschikbaar in twee kleuren: Night Black en Sand White. Het stoere design met de handgreep valt onmiddellijk op. Grote verandering is dat de draagbare speaker nu spatwaterbescherming (IPX5-niveau) heeft gekregen. Ideaal voor een regendans of een feestje onder de douche. De bediening van de Boomster is erg éénvoudig en gebruiksvriendelijk. Door het beperkt aantal rubberen knoppen kan je gemakkelijk zonder handleiding onmiddellijk aan de slag. De rood oplichtende letters geven de nodige informatie weer.

Allrounder

De Boomster is niet enkel een draagbare Bluetooth speaker, maar ook een radio. Even op een rijtje: FM, DAB+, Bluetooth, USB en AUX. Dit alles in combinatie met een handige afstandsbediening zodat je niet steeds moet recht staan. De telescoopantenne zorgt ervoor dat de kwaliteit van de radiozenders voor zowel FM als DAB+ van uitstekende kwaliteit is. Die vervelende storingen zijn dus definitief verleden tijd.

Krachtiger volume

Het geluid die de Teufel Boomster produceert is van hoge kwaliteit en dat ongeacht of je de Bluetooth functie gebruikt of naar de radio luistert. Bij een geluidsniveau tussen 5 en 10 heb je een aangenaam volume, maar wil je je op een festival voelen dan kan je tot geluidsniveau 16 gaan. Ook de bass kan je éénvoudig verlagen of verhogen. Dankzij de Dynamore technologie kan je rekenen op een breder hoorbaar geluidsbeeld.

Lange speelduur

Teufel belooft dat de Boomster volledig opgeladen maar liefst 18u muziek kan laten spelen en dat is niet gelogen. Met een capaciteit van 7500 mAh kan de accu hier makkelijk voor zorgen. Hou er wel rekening mee als je toestellen aansluit op de USB-A-aansluiting er extra batterij verloren gaat. Nog wat leuke extra’s tenslotte: je kan de Teufel Boomster verbinden met een tweede Boomster zodat je nog meer stereogeluid uit je speakers haalt en er kunnen twee smartphones op hetzelfde moment worden aangesloten op de luidsprekers. Ideaal voor een DJ-battle tussen vrienden.